Do pedijatrije pored psihijatrije


Iako radovi oko bolnice, točnije oko zgrade rodilišta traju već mjesecima, zadnjih su nam se dana požalili pojedini roditelji da ne znaju kojim putem automobilom proći do zgrade ginekologije, odnosno pedijatrije. Budući da u većini slučajeva odlazak na pedijatriju znači da je dijete jako bolesno, pa roditelji u panici ne znaju kojim putem najbrže doći po pomoć, traženje pravog puta postaje veliki problem.

Kako smo se sami uvjerili, put kojim se dosad išlo - nakon parkirališta odmah desno - zatvoren je zbog radova na novoj zgradi opće bolnice, no dolazak s automobilom pred zgradu pedijatrije nije nemoguć. Mora se, naime, koristiti zaobilazni put - onaj pored zgrade psihijatrije. Dakle, nakon parkirališta, potrebno je krenuti prema restoranu Studentskog centra, pa desno pored zgrade psihijatrije i ravno prema novoj bolnici. Na kraju ulice, skrene se desno i gore do ulaza na pedijatriju, rodilište ili druge odjele smještene u toj zgradi.

No, pojedini pacijenti koji nisu iz Pule ukazali su nam da ne bi bilo zgorega da se postave vidljiviji prometni znakovi, odnosno da bolnica češće obavještava građane o promjenama na gradilištu, poručio je tako jedan mladi roditelj kazavši da je njima teško pratiti stalne promjene, jer ne poznaju dobro lokaciju pulske bolnice pa nisu više sigurni kojim putem do rodilišta.

Takav smo upit stoga poslali u ravnateljstvo bolnice iz kojeg su nam odgovorili im je jako žao da se takve situacije događaju te da su već poduzeli korake po tom pitanju u više navrata.

- Nažalost, koliko god se mi trudimo, redovito se desi da se znakovi uklone. Još ćemo jednom to učiniti, nadam se uspješno, rekla nam je ravnateljica OB Pula Irena Hrstić. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter