Do ljeta prikljucak za vrtic i školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradnja 300 metara kanalizacijske mreže od novog vrtica do Burla bit ce gotova 20. lipnja, doznajemo u medulinskom komunalnom poduzecu Albanež. Radovi su poceli sredinom travnja, a ukljucuju i izgradnju dijela oborinske odvodnje, od vrtica do medulinskog spomenika.

Na kanalizaciju ce zasad biti spojena škola, novi vrtic te kucanstva koja se nalaze tik uz prometnicu Munida - Burle, njih desetak za koje su osigurane gradevinske dozvole. Za ostatak ce se izgraditi tek ogranci, a spajanje ce uslijediti ujesen. Vrijednost sadašnjih radova je 850 tisuca kuna, a izvodac je zagrebacka tvrtka Tigra.

Od Vladimira Periše, tehnickog direktora Albaneža, saznajemo da je nedavno dobivena lokacijska dozvola za kanalizacijsku mrežu cijelog naselja Banjole te da u rujnu pocinje gradnja kanalizacije na Kaštanježu, za koju je u opcinskom proracunu izdvojeno 700 tisuca kuna. U Banjolama su na kanalizaciju dosad spojene Indije, Glavica, Bumbište, Mušoga i Volme.

- U ovoj godini dobit cemo gradevinske dozvole za kanalizaciju u Premanturi, Banjolama i Vinkuranu, a lokacijske još cekamo za prvu i drugu fazu izgradnje u Medulinu te u Pomeru, koji ce biti prikljucen na Mušogu, veli Periša.


Podijeli: Facebook Twiter