Do ljeta plutajuće plivalište na Mornaru

Na Mornaru dodatni sportski sadržaji (M. ANGELINI)
Na Mornaru dodatni sportski sadržaji (M. ANGELINI)

Prema odluci o donošenju plana upravljanja pomorskim dobrom na području Pule za 2013. godinu, Grad Pula namjerava uložiti ukupno 3,5 milijuna kuna, a ta sredstva bi se trebala prikupiti od naknada za izdane koncesije i koncesijskih odobrenja na pomorskim dobrima. U kontekstu nikad realizirane, ali priželjkivane gradnje pulskog bazena, među navedenim ulaganjima svakako se ističe uređenje kupališta Mornar.

Ranijih su godina već uređeni tuševi, redovno se postavljaju kemijski sanitarni čvorovi, a prošle se godine ponuda plivališta nadopunila i kontejner-svlačionicom te odlagalištem rekvizita za potrebe plivačkog i vaterpolo kluba.

"Prilikom izrade proračuna za 2013. godinu određeno je da se najveći dio zahvata ove godine i izvede, i to plutajućim pontonskim plivalištem. Plivalište će biti izrađeno od PEHD materijala, kojeg odlikuje visoka čvrstoća i žilavost, koji je otporan na udarce te, zahvaljujući vrlo glatkim stjenkama, onemogućava stvaranje raznih naslaga", stoji u priopćenju Grada.

Prema odgovoru, također, Grad očekuje da će se postupak javne nabave okončati do kraja ožujka, te ukoliko protekne u planiranim rokovima, izvođenju radova i uređenju Mornara pristupit će se u travnju, a planirano vrijeme radova procjenjuje se na otprilike 30 dana. U drugoj se fazi, ističu iz gradske uprave, na plivalištu planira riješiti tribine, a razmišlja se i o nadstrešnici za zimske kupače.

Preostala sredstva iz plana upravljanja pomorskim dobrom utrošit će se na održavanje uređaja i objekata na pomorskom dobru poput prihrane plaža, sanacije potpornog zida na Staroj klaonici, uređenje zemljanih otvora u dijelu Gortanove uvale, održavanje tuševa i vodovodnih instalacija, potpornih zidova i stepenica za ulaze u more. (Goran ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter