Do ljeta moguće preseljenje državnog odvjetništva

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Općinsko i Županijsko Državno odvjetništvo te Zemljišno-knjižni odjel s pisarnicom mogao bi do ljeta preseliti u nove prostore. Riječ je o zgradi bivše vojarne "Istarskih brigada", odnosno bivšeg vojnog dispanzera na početku Rovinjske ulice, iznad bulevara, čija je rekonstrukcija, započeta prije četiri godine, nedavno završena.

Umjesto jedne radovi četiri godine

Kako saznajemo od županijske državne odvjetnice Mirijane Jelenić, sada predstoji dovršetak uređenja okoliša. Potom slijedi tehnički pregled te izdavanje uporabne dozvole. Opremanje zgrade predviđeno je tijekom drugog tromjesečja ove godine, potvrđuje Jelenić.

Rok dovršetka zgrade nekoliko je puta produljivan, a jedan od razloga bila je i izgradnja kanalizacije koja je zbog zatečenih uvjeta u Rovinjskoj ulici, morala prolaziti kroz građevinske parcele, pa tako i kroz parcelu u vlasništvu Republike Hrvatske na kojoj se rekonstruira bivša vojarna. To je utjecalo na rokove ishođenja dozvola za izgradnju kanalizacije, a posljedično na izvođenje svih radova uređenja okoliša, priključenja zgrade na komunalnu infrastrukturu i druge.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 21,1 milijuna kuna s PDV-om, a izvođači su poslovna udruga (Joint Venture) Lavčević iz Splita i poduzeće Teh-Gradnja iz Zagreba.

Podsjetimo da je rekonstrukcija zgrade započela još u travnju 2011. godine. Izvođena je u okviru ugovora Projekt potpore pravosudnom sektoru i trebala je trajati manje od godinu dana. Prvotno, ugovorena je cijena iznosila 15,5 milijuna kuna, no povećali su ju i to za čak 5,6 milijuna kuna problemi s kojima su se građevinari susreli pri početku rekonstrukcije. Naime, ova zgrada izgrađena početkom prošlog stoljeća bila je bez temelja, te ih je trebalo ugraditi injektiranjem.

Ulaz za građane iz pravca bulevara

Preseljenjem pulskog Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te Zemljišno-knjižnog odjela s pisarnicom, prostor u Kranjčevićevoj će u potpunosti pripasti Općinskom i Županijskom sudu. U novoj zgradi, Zemljišno-knjižni odjel će biti smješten u prizemlju, a ondje će biti i prostori Općinskog državnog odvjetništva. Prostorije Županijskog državnog odvjetništva bit će na katu.

Službena vozila na parkiralište će ulaziti iz Gajeve ulice, no glavni ulaz, za građane, bit će iz pravca Arsenalske ulice, odnosno bulevara. Svoja će vozila pritom moći parkirati na parkiralištima ispred Rojca i uljanikove vojarne. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter