Do kraja tjedna gotovi radovi u Zagrebackoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem tjedna trebali bi završiti radovi u dijelu Zagrebacke ulice u Puli od križanja s Rakovcevom ulicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine. Taj je dio Zagrebacke zatvoren za promet od pocetka ožujka, što je stvorilo velike probleme u prometovanju gradom, posebno uz zatvorenu rivu.

- Zapoceto je asfaltiranje nogostupa i ocekujemo da ce do kraja tjedna svi radovi biti završeni te prometnica otvorena za promet. Planirani rok za završetak bio je 15. lipnja i ocekujemo da ce se ispoštovati, iako je bilo par kišnih dana koji su malo poremetili dinamiku, rekao je Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Uz rekonstrukciju asfaltnog sloja prometnice, u potpunosti je obnovljena mreža svih komunalnih instalacija, odnosno izgradena je nova fekalna i oborinska odvodnja, vodovodna i plinovodna mreža te su rekonstruirane telefonske i elektricne instalacije. Radove, do kraja tjedna, izvode pulske Ceste, odabrane na natjecaju, a vrijedni su oko 4,5 milijuna kuna (s PDV-om).

- Uz ovo, završno asfaltiranje, na jednak se nacin završava plinofikacija na nekim važnijim prometnicama, pogotovo na predjelu Verude. Nastupa turisticka sezona i glavni prometni pravci, poput Tomasinijeve i Budicinove ulice, stavljaju se u potpunu funkciju da bi ljetnu sezonu docekali normalnije buduci da nam je riva zatvorena, zakljucio je Prhat. (G. ROJNIC)

Zabrana prometa zbog završnih radova

Zbog završnih radova na asfaltiranju i izradi vodoravne prometne signalizacije Zagrebacke ulice 14. lipnja u 7 sati uvest ce se privremena zabrana prometa za sva vozila na raskrižju Zagrebacke i Stankoviceve ulice koja ce trajati do 10 sati 15. lipnja.

Pozivaju se svi sudionici u prometu na oprez i poštivanje prometne signalizacije kao i na korištenje zaobilaznih pravaca kretanja u tom periodu.


Podijeli: Facebook Twiter