Do kraja svibnja zatvoren glavni ulaz u Pulu


Jutros je zajednica izvođača započela pripremne radove na kružnom toku u Šijani, a u podne je direktor Hrvatskih cesta Edo Kos u komunalnoj palači imao radni sastanak s izvođačima radova i predstavnicima svih gradskih komunalnih poduzeća da bi se koordinirao rad svih uključenih u ovaj projekt.

- Imali smo vrlo važan sastanak s izvođačima i svim sudionicima u projektu, kojima smo dali do znanja da ovaj objekt mora biti gotov do kraja 5. mjeseca. Danas u 17 sati u potpunosti se podučje zatvara za promet, jer već počinju neki radovi i geodeti izlaze na teren. Moramo to učiniti već danas ako želimo da se u ovako kratkom roku završe radovi, rekao je Edo Kos, direktor Hrvatskih cesta. - Rok za završetak radova je s 15. svibnja prebačen na kraj svibnja jer je potrebno neko vrijeme za tehnički pregled učinjenog posla. Sigurno će se prvog dana lipnja Puljani voziti novim, lijepim objektom. Nadam se da će oni shvatiti situaciju i biti strpljivi situaciju kako bi svi, a oni najviše, bili zadovoljni učinjenim poslom.

Za promet je nakon prolaska "špice" onih koji su odlazili s posla zatvorena dionica od Labinske ulice (skretanje za Bricostore, Lidl i Arubu) do Ulice Valica (skretanje za Mercator), Ulica 43. istarske divizije kod skretanja za Ulicu Jurja Žakna (Kaufland i Plodine), a obilaznica do skretanja u Dukićevu ulicu (kod Zena).

Na teren je stigla mehanizacija izvođača radova, pulske Ceste, zagrebačkog Viadukta i riječkog GP Krka, te je postavljena signalizacija za novu prometnu regulaciju koja će vrijediti do kraja svibnja.

No, čim je ulaz u grad zatvoren, oko trgovačkih centara nastala je gužva, a prometovanje je bilo dodatno usporeno zbog radova koje obavlja HEP. Mnogi su zakasnili ući u Pulu iz smjera Stancije Peličeti pa su bili prisiljeni tražiti alternativne pravce.

Lokaciju obilazi prometna policija i mladež te gradski prometni redari, a nakon što su tjedan dana obavještavani stanari Mutvoranske i Vitasovićeve ulice da ne parkiraju svoja vozila na kolnicima i nogostupima za danas je najavljeno da će se svako tako parkirano vozilo premještati paukom da bi ove ulice bile što protočnije, a ujedno će se iz Mutvoranske ulice probiti izlaz na obilaznicu (kod Kažuna)

Idućeg tjedna zbog premještanja elektronaponske mreže u Labinskoj i Ulici Valica prometovat će se otežano. Najavljuje se da će Elektroistra ove radove obavljati najviše tjedan dana, a tijekom njih neće biti moguće iz smjera Stancije Peličeti skrenuti prema Mercatoru jer će policija vozilom prepriječiti ulaz u Ulicu Valica kod Mime.

Iako će se, dakle, zbog radova otežano prvi tjedan voziti Labinskom i Ulicom Valica, do trgovačkih centara, Bricostorea, Lidla ili Arube, te Mercatora vozači će moći stizati s obilaznice, a to će tijekom cijele izgradnje kružnog toka biti i jedini put do trgovačkih centara.

Također, kada na snagu stupi nova regulacija prometa, o čemu ćemo vas izvještavati, dionica Dukićeve ulice od Peema do stanice za tehnički pregled bit će dvosmjerna, ali se iz nje neće moći na Šijansku cestu prema Mercatoru i Stanciji Peličeti. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

Autobusima do Ulice Jurja Žakna

Iz Pulaprometa obavještavaju korisnike javnog prijevoza da će zbog izgradnje rotora u Šijani doći do preregulacije prometa na određenim linijama.

Liniji 2a (kolodvor - Verudela - Šijana) vožnju završava u Ulici Jurja Žakna; linija 3a (Šijana - Verudela - kolodvor) kreće iz Ulice Jurja Žakna na autobusnom ugibalištu u smjeru supermarketa Plodine i Kaufland, a linije 5, 21, 22, 23 koristit će Tršćansku ulicu u oba smjera. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter