Do kraja studenog bit će gotovi temelji budućeg bazena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na gradilištu budućeg pulskog bazena započela je betonizacija, odnosno izgradnja temelja. Ljeto je iskorišteno za zemljane radove na bivšem pomoćnog igralištu stadiona SRC Uljanik-Veruda pored Boćarskog doma, a jesen, iako kišovita, označila je početak druge faze radova.

Počelo betoniranje

- Kao što je najavljeno, prema planiranoj dinamici, gotova je prva faza radova, odnosno zgotovljeni su u cijelosti zemljani radovi. Shodno tome krenula je druga faza radova, odnosno izgradnja temelja i temeljnog razvoda svih potrebnih instalacija budućeg kompleksa, kao i izgradnja tehničke etaže u rohbau izvedbi. Do kraja studenog bit će gotovi temelji i većim dijelom završena izgradnja tehničke etaže u rohbau izvedbi. Betoniranje je već počelo, a završetak druge faze radova planirano je do konca studenog. Za sada sve ide prema planu i očekujemo da će tako biti do potpune realizacije projekta, potvrdio nam je direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Najvažniji kapitalni projekt Grada Pule, kojeg provodi gradska tvrtka Pula sport, izvodi slovenska tvrtka Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, odabrana na natječaju kao najpovoljniji izvođač, a vrijednost investicije iznosi 53,5 milijuna kuna. Za nadzor projekta izabrana je dubrovačka tvrtka Trames Consultants d.o.o. a za vođenje projekta zajednica ponuditelja na čijem je čelu zagrebački Ekonerg d.o.o. Projekt se financira sredstvima kreditiranja Zagrebačke banke po povoljnim uvjetima, na rok od 20 godina. Projekt, koji je spominjan proteklih 30-ak godina, pripremljen je uz provedbu čak četiri javna natječaja u praktički šest mjeseci i trebao bi biti gotov u roku od 300 kalendarskih dana od početka izgradnje, odnosno u roku od 10 mjeseci. Ako ne bude nepredviđenih poteškoća vjeruje se da bi otvaranje moglo biti krajem svibnja, odnosno početkom lipnja 2018. godine.

Novi sadržaji u 2018.

Koncem ljeta, dovršetkom zemljanih radova, prethodilo je kratkotrajno miniranje gradilišta, kontrolirane eksplozije bez pretjeranog zatvaranja Ulice Verude za promet. Uz već postojeće sportske objekte, Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom te Boćarski dom, s bazenom će se zaokružiti sportski kompleks na Verudi. Sve to nadovezat će se na novouređeni Trga kralja Tomislava pa će područje cijelog južnog dijela grada dobiti još jedan novi vrijedan sadržaj.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe dimenzija 7x6 metara. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Kao što nadležni učestalo ističu, projektom se posebna pažnja posvetila djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom, čijim je potrebama cijeli objekt posebno prilagođen. (Goran ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter