Do kraja siječnja pulski bazen pod krovom


Druga faza radova u projektu izgradnje pulskog Gradskog bazena privodi se kraju. Nakon što je ljeto iskorišteno za zemljane radove na bivšem pomoćnom igralištu stadiona SRC Uljanik-Veruda pored Boćarskog doma, a jesen za "betonizaciju", na gradilištu su niknuli temelji i stupovi koji će nositi prizemlje u kojem će se smjestiti bazeni. Riječ je o izgradnji temelja i temeljnog razvoda za sve potrebne instalacije budućeg kompleksa, kao i izgradnja tehničke etaže u rohbau izvedbi.

Do Nove godine prva ploča

Uz već postojeće sportske objekte - Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom te Boćarski dom - bazen će zaokružiti sportski kompleks na Verudi. Sve to nadovezat će se na novouređeni Trga kralja Tomislava.

Prilikom našeg jučerašnjeg obilaska gradilišta s voditeljem projekta Filipom Banovcem i direktorom Pula sporta Ivanom Glušcem, taman je započelo betoniranje ploče prizemlja u dijelu manjeg bazena dimenzija 25x10 metara i bazena za bebe dimenzija 7x6 metara. Ploče se izrađuju u fazama je jer se iz tehničkih razloga bazen gradi od Boćališta prema stadionu.

- Temelji su gotovi, tehnička etaža se privodi kraju, a danas krećemo s izradom betonske ploče prizemlja, odnosno prvog dijela prizemlja. Osim što se završava tehnička etaža, završava se i postrojenje s pročistačem, jer se svakodnevno namjerava koristiti tehnološka voda. Kompletna betonska ploča prizemlja bit će gotova do Nove godine, rekao nam je voditelj projekta Banovac.

Provodeći nas kroz gradilište Banovac nam je objasnio da će uz Boćalište, podno Galijotske ulice, biti smješteno kemijsko postrojenje, nova trafostanica i agregatska stanica. Banovac navodi i da je već praktički izgrađen zid do budućeg platoa, odnosno pješačkog ulaza s Ulice Veruda, a na najnižoj, tehničkoj etaži, u tijeku je dovršetak fekalne odvodnje bazena.

Projekt, koji je spominjan proteklih 30-ak godina, pripremljen je uz provedbu čak četiri javna natječaja u praktički šest mjeseci i trebao bi biti gotov u roku od 300 kalendarskih dana od početka izgradnje, odnosno u roku od 10 mjeseci. Ako ne bude nepredviđenih poteškoća vjeruje se da bi otvaranje moglo biti krajem svibnja, odnosno početkom lipnja 2018. godine.

Krov krajem siječnja 2018.

- Kao što se vidi, radovi teku planiranom dinamikom. Nakon što bude izrađena betonska ploča prizemlja, slijedi dizanje konstrukcije i postavljanje krova, odnosno dovršetak rohbau izvedbe budućeg objekta Gradskog bazena, što se očekuje do konca siječnja sljedeće godine, otkriva direktor Pula sporta Ivan Glušac.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe dimenzija 7x6 metara. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter