Do kraja mjeseca otvaranje Flaciusove

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Izgradnja obalnog kolektora u Flaciusovoj ulici privodi se kraju pa će nakon dvije godine radova prometnice uz Pulski zaljev u cijelosti biti otvorene.

U Flaciusovoj ulici uz zgradu Pošte izgrađen je obalni kolektor, rekonstruiran je i dio kanala Pragrande, a u tijeku je polaganje komunalnih instalacija. Ta bi dionica do kraja mjeseca trebala biti asfaltirana i puštena u promet.

Doduše, do ljeta bi trebali trajati radovi unutar brodogradilišta Uljanik, a nakon toga slijedi seljenje teške mehanizacije na Valkane za izgradnju novog pročistača te na Ulicu 43. istarske divizije, gdje će se rekonstruirati Šijanski kolektor.

Iako je riva jednosmjerna već godinu dana, negodovanja građana koji traže vraćanje dvosmjerne prometnice ne prestaju. Drugi je problem što jednosmjeran promet na rivi ovu brzu dvotračnu cestu pretvara u praznu cestu osim tijekom jutarnje i poslijepodnevne migracije radnika. Tada se u uskom grlu u Anticovoj kod Doma hrvatskih branitelja stvara kolona koja bi otvaranjem posljednjeg dijela Flaciusove ulice trebala nestati. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter