Do kraja listopada Pula dvaput tjedno izravno povezana s Frankfurtom


Danas nešto iza 18 sati vodenim je pozdravom na pisti pulske Zračne luke dočekan prvi zrakoplov Lufthanse iz Frankfurta na novoj redovnoj liniji koja će za Pulu i nazad prometovati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, sve do 28. listopada. Najavljen zrakoplov tipa Bombardier CRJ 900 koji ima 84 sjedišta zamijenjen je većim koji je u Pulu doveo 90-ak putnika, što u business, što u ekonomskoj klasi. Bili su ugodno iznenađeni dočekom na pulskom aerodromu, gdje su prošli kroz špalir Pulskih mažoretkinja, dobili slatke darove te svjedočili rezanju svečane vrpce i fotografiranju domaćina s posadom. Oko 19 sati avion se vraćao za Frankfurt s 28 putnika.

- Iz Frankfurta se može dosegnuti bilo koja točka u svijetu, a istarskom turizmu otvaraju se nova tržišta, od Amerike do Singapura i to tijekom punih šest mjeseci, rekao je direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali predstavnici Lufthanse Peter Pullem i Bernhard Wodl te u ime domaćina pulski gradonačelnik Boris Miletić, načelnik Županijske uprave i predsjednik Nadzornog odbora Zračne luke Valerio Drandić te općinski načelnik Ližnjana Marko Ravnić.

Gospodin Pullem, generalni direktor Lufthanse za jugoistočnu Europu, potvrdio je velik interes putnika iz Frankfurta za Pulu te naglasio da cijena povratne karte iznosi od 89 eura naviše, sa svim aerodromskim taksama. Let traje nešto manje od dva sata. Na novu liniju, kažu iz Lufthanse, potaknulo ih je odlično punjenje sezonskih letova na relaciji München - Pula, koji ove godine kreću 3. lipnja i letjet će subotom, sve do 30. rujna.

Među putnicima bila je i mlada, mnogočlana obitelj School s troje male djece. Iz Frankfurta su i prije tri godine ljetovali su u Puli, a sada idu na četiri dana u Rovinj. Istra ih je osvojila očuvanom prirodom i odličnom hranom, a raduju se i lijepom vremenu, puno ljepšem, kažu, nego kod njih u Njemačkoj. Prvi put u Hrvatskoj, pak, trojica su simpatičnih prijatelja još iz školskih klupa koji svako toliko putuju zajedno po svijetu, kao i njihove supruge. Svako ode na svoju stranu. Za Pulu su se odlučili na nagovor rođaka koji su im nahvalili Istru. Chris, Marco i Stefan odsjest će u apartmanu u starom gradu, a silno su se iznenadili svečanom dočeku u pulskoj Zračnoj luci. Nisu znali da su putnici na inauguracijskom letu za Pulu.

Njemačka nacionalna zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Frankfurtu, osnovana 1953., najveći je europski putnički zračni prijevoznik, četvrta u svijetu s 209 destinacija u 81 zemlji. Zajedno s partnerima leti na više od 410 destinacija, a po veličini flote druga je na svijetu. Kompanija uključuje Eurowings, Austrian Airlines, Swiss i Brussels Airlines, a flota broji 529 zrakoplova. Glavna baza i najveći promet kompanija ostvaruje u zračnim lukama Frankfurt i München, a Lufthansa je jedan od osnivača Star Alliancea, najveće svjetske udruge avioprijevoznika koja od 1997. okuplja i Thai Airways, United Airlines, Air Canada i Scandinavian Airlines System. Lani je 150 milijuna putnika letjelo Lufthansom, uključujući i njene podružnice. D. PALIBRK

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter