Do kraja kolovoza novi ravnatelj MSUI-ja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natjecaj za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre objavljen je u jucerašnjem Glasu Istre.

Prema natjecaju, kandidati moraju imati završen preddiplomski i diplomski sveucilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveucilišni studij ili specijalisticki diplomski strucni studij i najmanje pet godina rada u muzejskoj struci. Ujedno, mogu imati i visoku strucnu spremu sukladno propisima koji su bili djelotvorni prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Traži se i znanje dvaju svjetskih jezika uz poželjno poznavanje talijanskog, a potrebno je i dostaviti popis dosadašnjih kustoskih projekata i aktivnosti te podnijeti cetverogodišnji program rada Muzeja suvremene umjetnosti.Prijave se podnose do 25. lipnja na adresu Istarska županija, Upravni odjel za kulturu "za Natjecajno povjerenstvo za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre - Museo d'arte contemporanea dell'Istria", Mlinska 4b, 52 466 Novigrad.

Natjecajno povjerenstvo cine: Vladimir Torbica, procelnik za kulturu Istarske županije, Eros Cakic, likovni umjetnik i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, te Matija Debeljuh, umjetnik i clan kulturnog vijeca za nove medije Istarske županije.

- Ako se sve bude odvijalo prema planu, do kraja kolovoza imat cemo novog ravnatelja muzeja. Nakon isteka roka za podnošenja molbi, sazvat cemo razgovore sa svim kandidatima te odluku prenijeti Županijskoj skupštini, rekao je Vladimir Torbica.

Ovo je naime drugi natjecaj za ravnatelja MSUI-ja. Natjecajno povjerenstvo za prvi natjecaj koji je objavljen prošlog ljeta cinili su i Vladimir Torbica, Jerica Ziherl i Bojan Šumonja. Ziherl i Šumonja su u rujnu prošle godine ocijenili djelomicno nepotpunim cetverogodišnji program rada koji je predložila v.d. ravnatelja MSUI-ja Gorka Ostojic Cvajner, koja se jedina javila na natjecaj, pa ga je Županijska skupština i poništila.


Podijeli: Facebook Twiter