Do kraja godine otvara se bivša Stella

Za tri mjeseca ponovno će proraditi kafić na obilaznici (M. MIJOŠEK)
Za tri mjeseca ponovno će proraditi kafić na obilaznici (M. MIJOŠEK)

Nekad iznimno popularni ugostiteljski objekt Stella u Šijani u Puli, na križanju obilaznice i Valturske ulice, nakon što je više godina bio zatvoren, uskoro će iznova otvoriti svoja vrata. Taj popularni pulski kafić, koji je, kako u dnevnoj, tako i noćnoj smjeni, posjećivao velik broj Puljana, prošao je višegodišnju "agoniju" imovinsko-pravnih odnosa. No, kako nam ističe novi vlasnik, Igor Prhat, sve je to iza nekadašnje Stelle, u kojoj je već počelo uređenje za otvaranje koje bi trebalo uslijediti do kraja godine.

- Ne znam povijest imovinsko-pravnih odnosa vezanih za prostor. Ja sam nekretninu čistog vlasništva 1/1 kupio od banke, potvrđuje nam Prhat, koji je odmah počeo s detaljnim uređenjem prostora i okoliša, koji je godinama bio zapušten.

Upravo je okoliš jedan od snažnijih aduta ovog ugostiteljskog objekta kojem se prometno može prići s četiri strane. Usto, veliko parkiralište uz sam objekt omogućava posjetiteljima da automobilima dođu "do samog ulaza" što je za pulske prilike veliki plus.

- Stupanjem u vlasništvo nekretnine odmah sam započeo s čišćenjem, kako okoliša i okolne površine na koju se godinama svašta odlagalo, tako i unutarnjeg dijela prostora u kojem je bila gomila smeća i tragova svakakvih "noćnih aktivnosti". Lokal je osiguran od nelegalnih ulazaka i počeo sam s uređivanjem, govori nam novi vlasnik.

Iako bi se pomislilo da se nekad popularni kafić ne treba pretjerano uređivati, za sada je u proteklih mjesec dana Prhat krenuo s uređenjem podzemnog prostora. Odnosno, renovirani su, odnosno nanovo izgrađeni sanitarni čvorovi te skladište, a sada se radovi premještaju na kat. Za početak promjenom kompletnih instalacija, a potom i uređenjem interijera.

- Do sada je bilo riječ o "tihim" radovima, sve smo ih izvodili u uredovno vrijeme kako ne bi stvarali buku okolnim stanarima. Za usluge uređenja interijera angažirao sam poznatog dizajnera Bruna Juričića, a kako će sve izgledati bit će iznenađenje za goste na otvaranju. Ima još puno posla, očekujem da bi objekt mogao početi s radom za, otprilike, tri mjeseca. U svakom slučaju, namjera mi je da objekt 85 posto svog rada ostvari kroz dnevnu priču, zaključio je Prhat. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter