Do kraja godine opremanje valbandonskog igrališta

Na novom "campu" u Valbandonu igraju se samo dječji turniri (Z. STRAHINJA)
Na novom "campu" u Valbandonu igraju se samo dječji turniri (Z. STRAHINJA)

Novo nogometno igralište u Valbandonu u funkciju bi moglo biti pušteno u sljedećoj godini. Općina Fažana nabavlja kontejnere za svlačionice, a očekuju i izdavanje građevinske dozvole za infrastrukturu, rečeno je na sjednici Općinskog vijeća Fažane, na pitanje vijećnika Ivana Marčete iz IDS-a što je novo s tim igralištem čija je gradnja počela na državnom terenu 2008. godine bez dozvola.

Zbog silnih neriješenih imovinsko-pravnih problema, NK Valbandon 72 već godinama čeka da "campo" bude pušten u funkciju, kako bi na njemu smjeli konačno zaigrati i prvenstvene utakmice. No, unatoč nastojanjima Općine, lokalni se nogometaši još uvijek nisu pošteno istrčali na toj travi.

- Odradili smo javnu nabavu za kontejnere-svlačionice, a sada se pojavio problem pristupnog puta, jer je na jednom dijelu sagrađena kuća. Morat ćemo, dakle, upotrebljavati postojeći put (kroz polje, op. n.), za koji je bio problem što se nalazi na državnom zemljištu. Ipak, dobili suglasnost države da postavimo infrastrukturu, rekla je načelnica Ada Damjanac.

Kontejnere će postaviti na plato koji tek treba urediti, a treba sprovesti i struju, vodu…

- Iz NK Valbandon 72 tražili su sedam kontejnera. Sada očekujemo i da dobijemo građevinsku dozvolu pa kada sve to bude osigurano krećemo s radovima. To će biti riješeno brzo. Iduću sezonu moći će se igrati na igralištu, rekao je donačelnik Radomir Korać.

Nabavaka svlačionica trebala je koštati Općinu 400 tisuća kuna, no prema novom Programu gradnje infrastrukture, izmijenjenom na istoj sjednici, za tu je namjenu osigurano 250 tisuća kuna, koliko se planira utrošiti u ovoj godini. U program, odnosno rebalansirani proračun, dodaje se i 200 tisuća kuna za izgradnju spomenutog platoa, a dobra je vijest da je izvlaštenje Općinu, umjesto sto tisuća kuna, koštalo tek 2,5 tisuće s obzirom da su imovinsko-pravni odnosi s Republikom Hrvatskom riješeni darovnim ugovorom. Izrada projekta za dogradnju igrališta koštala je općinu 35 tisuća kuna, umjesto planiranih 70 tisuća. (Z. STRAHINJA)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter