Do konca tjedna rubnjak pa novi asfaltni sloj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radovi na izvanrednom održavanju Županijske ceste ŽC 5042 na dionici Tićan - Višnjan izvode se planiranom dinamikom. Započeli su 10. srpnja s rokom izvođenja 60 dana, dakle do 7. rujna. Do sada je zamijenjen donji sloj i položen novi vodovod, a do kraja tjedna završit će postavljanje rubnjaka nakon čega slijedi polaganje asfalta, kaže šef gradilišta Dragan Katić.

Obilazni putevi i koridori

Radove zamjene kolničkog zastora u dužini 1.630 metara izvodi pulska Cesta, a nadzor vodi Učka konzalting iz Pazina. Vrijednost investicije, uključujući PDV, iznosi 3,5 milijuna kuna, doznajemo od Biserke Griparić, pomoćnice ravnatelja Županijske uprave za ceste. Tijekom radova najprije je uklonjen stari asfalt, a potom je uređena podloga na koju će se uskoro postaviti novi asfaltni kolnički zastor širine šest metara.

Za vrijeme trajanja radova za lokalno stanovništvo osigurani su obilazni putevi: Višnjan - Bucalovići - Žužići te Višnjan - Baškoti (Dubrava) - Jadruhi. Tijekom radova nije dozvoljen službeni izlaz preko poljskih putova za sela Tičan i Štuti na ŽC 5209 (Baderna - Vižinada) iz razloga slabe preglednosti, visinske denivelacije i brzine kretanja i povećanog turističkog prometa na ovoj županijskoj cesti te mogućnosti kolizije i nepropisnog uključivanja u promet s neoznačenih izlaza i ulaza. Dodatna opasnost povećava se noću. Mještanima naselja Tičan i Štuti osiguran je ulazno-izlazni koridor preko zone gradilišta, a sve u dogovoru sa šefom gradilišta i prema dinamici izvođenja radova. Oni koji iz smjera Tičana putuju prema Višnjanu mogu koristiti i zaobilazni smjer preko Vižinade i Kaštelira.

Buduća kružna raskrižja

Vozači koji su ovih dana prolazili Tičanom ili Višnjanom mogli su primijetiti kako se radovi ne izvode na spoju obnovljene ceste na raskrižju Tičan - Višnjan. Naime, u planu je gradnja kružnih raskrižja na Tičanu i na ulazu u Višnjan. Tako će dijelovi ceste prema Tičanu i Višnjanu, koji nisu obuhvaćeni ovim radovima, postati spojevi na buduća kružna raskrižja. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter