Do jeseni Buzet bez veterinarske ambulante


Stočari su zabrinuti, uvjeti poslovanja svakim danom sve su teži, a nedavno su ostali i bez Veterinarske ambulante u Buzetu. Veterinar im dolazi samo na telefonski poziv. Odlaskom u mirovinu dosadašnjeg vlasnika, obavljanje te djelatnosti preuzela je Veterinarska stanica Rijeka. Novi vlasnik nastavio je s radom u postojećoj zgradi u Svetom Ivanu, u gradskom prostoru u kojem su veterinari desetljećima radili.

No svega nakon nekoliko mjeseci, otkazao je ugovor o zakupu i na vrata istaknuo obavijest kako će se sve usluge, liječenje životinja, cijepljenje, izdavanje svjedodžbi i hitne intervencije na terenu - obavljati na poziv.

Buzet ipak neće ostati bez Veterinarske ambulante kako je to prvotno izgledalo nakon što je Veterinarska stanica Rijeka raskinula ugovor o najmu prostora kojeg joj je Grad Buzet krajem prošle godine putem javnog natječaja, dao u zakup. Direktor Veterinarske stanice Rijeka Igor Vukelić se u Buzetu sastao sa gradonačelnikom Sinišom Žulićem.

- Zbog neadekvatnog prostora u Sv. Ivanu, Veterinarska stanica Rijeka odlučila je potražiti novi prostor, dakle ostaje u Buzetu. Dogovorili smo da zajedničkim snagama pronađemo drugi primjereniji prostor koji bi zadovoljavao današnje uvjete bavljenja tom djelatnošću, izjavio je Žulić.

Uz opasku da je bilo malog nesporazuma sa bivšim vlasnikom buzetske Veterinarske ambulante Brankom Greblom, direktor Veterinarske stanice Rijeka istaknuo je da je s Gradom Buzetom dogovoreno da će pronaći adekvatniji prostor. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter