Do cetvrtka sudska odluka o Albanežu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko je ustvari na celu medulinskog komunalnog poduzeca Albaneža, bit ce poznato krajem tjedna s obzirom na to da se odluka Trgovackog suda ocekuje najkasnije do 5. studenog. Informacija je to koju smo dobili od službe za odnose s javnošcu pazinskog Trgovackog suda. Dotad odluka Igora Felkera, dosadašnjeg direktora Albaneža, o ukidanju ovlasti potpisa i isplate s racuna tvrtke ostaje na snazi. Naime, donijeta je nakon što ga je nacelnik Goran Buic smijenio i postavio v.d. direktora Dragu Brulca do raspisivanja natjecaja za to radno mjesto.

- Još uvijek postoje dva oprecna stava jer dvije opcije (IDS-SDP i Nezavisna lista Emila Jukopila nasuprot nezavisnim Goranu Buicu i Vladimiru Periši) priznaju svaka svoju skupštinu, nadzorni odbor i direktora poduzeca. Zato ne mijenjam odluku o punomoci placanja dok Trgovacki sud ne donese odluku o tome tko je na celu Albaneža, kaže Felker. Tvrdi da Opcina od smjena u Albanežu tom komunalnom poduzecu duguje novac za poslove redovitog održavanja te napominje da sad u pitanje dolaze i isplate placa.

Od nacelnika Gorana Buica saznajemo da je Albanež likvidan i da se može pokriti s 800 tisuca kuna koje ima na racunu. - Neka odblokira racune i pristane na primopredaju dužnosti pa ce i financije biti kako treba, rekao je Buic.


Podijeli: Facebook Twiter