Do Božića će biti zatvoreni dijelovi rovinjskih ulica

(Mihaela MEDIĆ)
(Mihaela MEDIĆ)

Početak Ulice Stjepana Radića do križanja s Omladinskom i do ulica Stanka Pauletića i Franje Iskre ovoga je tjedna zatvoren zbog početka radova, odnosno obnove prometnice, vodovodne i plinske infrastrukture.

Ovi radovi, na početnoj dionici Ulice Stjepana Radića, kao i dijelu Ulice Luja Adamovića do križanja sa Zagrebačkom, do marketa, bi prema sklopljenom ugovoru trebali biti okončani do božićnih blagdana, a nastavak, u Ulici Luja Adamovića, zonama Monte Mulini i Monvi te kod stare Tvornice duhana, se očekuje dogodine kada bi radovi trebali biti okončani do travnja.

Stanari i građani mole se za strpljenje

Dio ulice, s koje se trenutno skida asfaltni sloj, kompletno je zatvoren za promet, pa se on odvija prema prometnoj signalizaciji, odnosno okolnim ulicama. Radovi u navedenim ulicama će se izvoditi u više dionica upravo iz tog razloga kako bi se promet odvijao što normalnije.

Stanarima će, koliko to bude moguće biti osiguran pristup zgradama i kućama, no iz Grada pozivaju na razumijevanje i strpljenje jer u konačnici se podiže standard življenja opremanjem kvalitetnom komunalnom infrastrukturom.

- Nakon višegodišnjeg nastojanja da počne sanacija kolnika ulice Stjepana Radića i Luje Adamovića u ovoj su godini za to stvoreni uvjeti. Čekalo se kako bi bila obuhvaćena kompletna sanacija i rekonstrukcija, odnosno izgradnja plinovoda, vodovoda i kanalizacije u jednom potezu, naglasila je Biserka Matacin, pročelnica Upravnog odjela za održavanje i izgradnju objekata Grada Rovinja.

Trenutne radove, koji će iznositi tri milijuna kuna, izvodi tvrtka Cesta iz Pule, dok će kompletna investicija u konačnici koštati osam milijuna kuna, što će pokriti Grad Rovinj, Istarski vodovod i Plinara Pula.

U ulici Stjepana Radića će ovim i sljedećim radovima, dio kojih se planira okončati i na jesen 2015., biti obnovljen kilometar dug vodovod, a budući da on opskrbljuje i naselje Centener, stanovnici će dobiti kvalitetniju vodoopskrbu, smanjit će se gubitci i osigurati propisane protupožarne količine vode.

Plinovod za još dvadesetak ulica

Radovi u Ulici Luje Adamovića će se nastaviti i nakon konca godine, odnosno krenuti dalje prema zoni Monte Mulini -Monvi i staroj Tvornici duhana i obuhvatiti više od tri kilometara dionice na kojoj će se postavljati plinovod.

Ti su radovi od ključnog značaja jer će se na plinovod moći spojiti hoteli Lone, Eden, Monte Mulini i Park, sportsko rekreacijska zona kod Monvija te vlasnici kuća i stanova u sljedećim ulicama - Fontana, Matteo Benussi, Omladinska, Šetalište Vijeća Europe, Zagrebačka, Mate Balote, Matka Laginje, Luje Adamovića, Ivana Matetića Ronjgova, Petra Brajnovića, Petra Studenca te Prve istarske brigade.

Uz sve to, tijekom ove godine dovršit će se i izgradnja plinovoda u naselju Sveti Vid - u dijelu Vrsarske ulice i ulicama Jakova Volčića i Ivana Zajca. Izgradit će se i spoj u dvorištu Mirne za spajanje plinovoda Mirna - Monsena.

U fazi projektiranja za izgradnju plinovoda su i Bolničko naselje i Borik, dionica duga oko četiri kilometara, a zahtjevi za lokacijskom dozvolom predani su i za naselja Monfiorenzo, Concetta, Valbruna sjever i jug te Centener. (Mihaela MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter