Do 15. srpnja gradski vrtici rade uobicajeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrtici u sastavu Predškolske ustanove Djecji vrtici Pula još uvijek nemaju plan ljetnog radnog vremena, odnosno ono što roditelje najviše zanima, a to je koji ce vrtici biti otvoreni i tijekom ljetnih mjeseci buduci da roditelji i u tom periodu rade, a nemaju svi mogucnost dijete ostaviti baki ili platiti nekoga da ga pricuva.

- Do 15. srpnja svi ce vrtici raditi kad i dosad, od 6.30 do 16.30 te onaj dežurni do 21 sat. Za dalje još ne znamo jer nismo anketirali roditelje, no vrtic Izvor ce svakako biti dežuran i radit ce do 21 sat, istice ravnateljica PU-a Djecji vrtici Pula Mariza Kovacevic te dodaje da ce informaciju o ljetnoj organizaciji rada vrtica imati sredinom lipnja.

Druga predškolska ustanova kojoj je osnivac Grad, Rin Tin Tin, redovno radno vrijeme imat ce do 30. lipnja, dok s prvim danom srpnja prelaze na dežurstva, a radit ce takoder uobicajenim radnim vremenom, od 6.30 do 16.30 sati, doznajemo od ravnateljice Tamare Brussich. Kolektivni godišnji odmor djelatnika vrtica Rin Tin Tin je od 24. srpnja do 15. kolovoza, kada je vrtic zatvoren, a ukoliko bude potrebno dijete ce prihvatiti neka od sastavnica Djecjih vrtica koja bude dežurala u tom periodu. Brussich napominje da su roditelje o kolektivnom odmoru obavijestili još na prvom sastanku u rujnu. Po završetku kolektivnog odmora u Rin Tin Tinu se ponovno uvode dežurstva, sve do pocetka nove pedagoške godine u rujnu.

U tijeku su upisi u Predškolske ustanove Djecji vrtici Pula i Rin Tin Tin te Djecji vrtic Cvrcak za nadolazecu pedagošku godinu 2009./2010. Upisi su ove godine duži no lani i obavljat ce se do 12. lipnja, u vremenu od 8 do 13 sati. Zahtjevi za upis preuzimaju se, a dokumentacija predaje u prostorima Djecjeg vrtica Centar (Rižanske skupštine 4), Monte Zaro (Park Monte Zaro 1), Veruda (Banovceva ulica 29) te u vrticu Rin Tin Tin na adresi Glavinicev uspon 4/a. Nositelj jedinstvenih upisa ove je godine Grad, gdje nisu znali precizirati koliko je mjesta za upis otvoreno, buduci da su u tijeku provjere po skupinama koja djeca ostaju, mijenjaju ustanovu ili ce pak na jesen postati prvašici.

Prednost pri upisu i dalje imaju djeca roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata. Nakon djece s oba zaposlena roditelja i djece samohranih zaposlenih roditelja, slijede djeca ciji je jedan roditelj redoviti student ili specijalizant, a drugi je zaposlen te djeca ciji su roditelji redoviti studenti. Prema kriterijima za ostvarivanje prednosti zatim su i djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca iz udomiteljskih obitelji, u godini prije polaska u školu, djeca s teškocama u razvoju. Najmanje bodova za prednost pri upisu ostvaruju djeca korisnika djecjeg doplatka, djeca korisnika pomoci za uzdržavanje te djeca iz obitelji koje žive u teškim socijalnim ili zdravstvenim uvjetima.


Podijeli: Facebook Twiter