Do 100 kuna po kvadratnom metru azbestnog krova

Treba dokazati i da je stari azbestni krov propisno uklonjen (M. MIJOŠEK)
Treba dokazati i da je stari azbestni krov propisno uklonjen (M. MIJOŠEK)

U novi ciklus provedbe Programa uklanjanja krovnih pokrova koji sadrže azbest krenuo je Grad Vodnjan raspisujući ovog tjedna još jedan poziv za sufinanciranje zamjene krovova od opasnih materijala. Novi je natječaj otvoren do sredine kolovoza. Uz fizičke osobe, pravo na korištenje nepovratnih sredstava mogu ostvariti i udruge, sportski klubovi te druge pravne osobe koja djeluje na području grada i čije se djelovanje djelom ili u potpunosti financira iz njegova proračuna.

Nova sredstva

Zamjena pokrova može se obaviti na obiteljskoj kući, višestambenoj zgradi ili na objektu u kojem je sjedište pravne osobe s područja grada. U svakom slučaju, prijavljena građevina mora biti legalno podignuta, a za nepovratna sredstva neće moći konkurirati građevine čija je gradnja u tijeku, koje su izvan građevinskog područja kao i one za koju postupak legalizacije nije u potpunosti okončan.

Pojedini podnositelji zahtjeva mogu dobiti nepovratna sredstva do 100 kuna po kvadratu krova, ali najviše do 10 tisuća kuna po obiteljskoj ili 20 tisuća višestambenoj zgradi ili objektu u kojem sjedište ima više pravnih osoba. Na prethodnom natječaju, raspisanom početkom veljače, pravo na subvenciju ostvarilo je osam kandidata iz Vodnjana, s istim uvjetima financiranja. Tada su iz gradske uprave objavili da je u ovoj godini za tu namjenu u proračunu rezervirano 100 tisuća kuna, dok je podnositeljima zahtjeva sada na raspolaganju 47 tisuća kuna. Očito je riječ o preostalim sredstvima, neiskorištenim u prethodnom natječaju.

Propisno uklonjen

Prema uvjetima natječaja sufinancirat će se samo opravdani troškovi uklanjanja i oni koji su nastali u ovoj godini. Na podnositeljima zahtjeva je da dokažu da je zbrinjavanje azbestnog materijala obavljeno na odgovarajući način, da je novi krov u skladu s prostornoplanskom dokumentacijom te da osiguraju dokaze o nabavci i montaži novog krova.

Prijave, s potpunom dokumentacijom i podacima podnositelja, potrebno je dostaviti kao preporučenu pošiljku s povratnicom ili osobno na adresu Grada Vodnjana, uz napomenu: Ne otvaraj – prijava na ''Natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za sufinanciranje provedbe Programa uklanjanja krovnih pokrova koji sadrže azbest na području Grada Vodnjan – Dignano'', do 15. kolovoza. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter