DNK analiza: Riječ je o Antoniji Bilić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

DNK analiza posmrtnih ostataka pronađenih prekjučer na kamionskom ugibalištu u selu Fulaje na josipdolskom području potvrdila je da je riječ o - Antoniji Bilić! Objavili su to sinoć županijska državna odvjetnica iz Karlovca Gordana Križanić, te Davor Strinović i Milovan Kubat iz Zavoda za sudski medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

- Analizom genomske DNK uzorka kosti i zuba, te usporedbom genotipa nestale osobe i članova njene obitelji, došli smo do statističke vjerovatnosti od 99,99 posto da je pronađena osoba kćer Milke Bilić i Mile Bilića, te sestra Ane i Katarine Bilić, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Pronađene kosti nisu, međutim, bile dovoljne da bi stručnjaci došli do zaključka o uzrocima smrti, pa će ono što je Antonija proživljavala u posljednjim trenucima svojeg života ipak ostati tajna. Zavod za sudsku medicinu je analizu dovršio u ekspresnom roku. Očekivalo se da neće biti gotova do ponedjeljka, no rezultati su bili poznati danas oko 17.30 sati, tek nešto više od dana od primanja uzoraka.

- Imali smo relativno svjež uzorak, te sve drugo što je potrebno za uspješnu DNK analizu; posmrtne ostatke, dobar genotip i referentne uzorke članova obitelji - rekao je Kubat. Preliminarni rezultati pokazali su već da pronađene kosti pripadaju mlađoj ženskoj osobi. I brojne druge indicije upućivale su na to da bi mogla biti riječ upravo o nestaloj Drnišanki - od traperica i gumice za kosu nađenih uz kosti, preko činjenice da je Antonijin signal mobitela posljednji put lociran upravo na tom području, sve do činjenice da se spomenuto područje nalazi u dosegu do kojeg je Paravinja mogao doći u roku od 22 minute, za koliko je, prema tahografu, nepoznat pravac njegova kretanja kritičnog dana. Odvjetnik obitelji Bilić, koja ovih dana ponovno proživljava agoniju, još je jučer izjavio kako je uvjeren da je riječ upravo o Antoniji.

Kosti su na kamionskom parkiralištu u Fulajama nađene punih 17 mjeseci nakon nestanka nesretne djevojke i to unatoč tome što je spomenuto područje dva put pretraženo prošlog ljeta. Ministar Rajko Ostojić jučer je najavio kako će biti napravljena interna istraga da se vidi je li kod prve pretrage bilo propusta.

Na posmrtne ostatke naletjeli su mještani Vinko Dadasović i Milan Rendulić, koji su se u utorak oko 15 sati tuda vozili traktorom.

- Na prvu sam mislio da se radi o lopti. Vidio sam nešto bijelo i okruglo kraj ceste. Tek kad sam prišao skroz blizu vidio sam da je u pitanju lubanja. Lubanja je imala samo gornju čeljust. Pored se nalazila kost za koju mi se čini da bi mogla biti lopatica. Bilo je to možda samo par metara dalje od ceste, prepričava Rendulić, dok Veljko dodaje kako su primivši lubanju uočili žutu žensku gumicu za kosu. Na njoj su, tvrdi, bili ostaci kose, ispričao nam je Rendulić, a Dadasović dodao kako su primivši lubanju uočili žutu žensku gumicu za kosu. Na njoj su, tvrdi, bili ostaci kose. Pozvali su svojeg prijatelja Josu Pavlića, koji kao inspektor radi u policijskoj postaji u Ogulinu. On je, došavši, sišao malo u šipražje i tamo našao još kostiju i traperice. Za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić Paravinja je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. (D. KUNDIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter