DNK analiza: Antonija Bilic bila u kamionu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vještacenjem tragova koji su izuzeti u kamionu kojim je upravljao Dragan Paravanja potvrdeno je da se nestala maloljetna Antonija Bilic iz Drniša nalazila u tom kamionu, priopcilo je u subotu navecer Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim internetskim stranicama.

"Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od clanova Antonijine obitelji utvrdeno je da se podudaraju, što potvrduje da se nestala Antonija Bilic nalazila u kamionu", navodi MUP.

Za osumnjicenim Draganom Paravinjom raspisana je medunarodna tjeralica. Sedamnaestogodišnja Antonija Bilic uz Drniša nestala je 7. lipnja dok je stopirala na mostu preko rijeke Cikole.

Policijska potraga za Draganom Paravinjom koja se provodi na širem podrucju Srpca u sjevernoj Bosni ni u subotu nije dala rezultate iako su i treceg dana u nju ukljucene jake policijske snage te znacajna tehnicka potpora, rekla je glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja.

Policija RS-a je tijekom dosadašnje istrage uspjela utvrditi tek da je Paravinja u BiH iz Hrvatske ušao ilegalno. Takvu informaciju dobila je od njegove supruge Milijane, koja je pritvorena u petak a nakon što je dala iskaz puštena je na slobodu. Ona je policijskim istražiteljima kazala kako je Paravinja u BiH stigao preplivavši rijeku Savu kod Slavonskog Broda. Paravinja i njegova supruga nakon toga su otišli u selo Donji Srdevici kod Srpca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter