Dnevni dom za trecu dob

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Baš kao i o maloj djeci, voditi brigu o starijim clanovima obitelji ponekad je dosta zahtjevno, posebice ako ih ne možemo ni trenutak ostaviti same. Takvu je odgovornost osobito nezgodno uskladiti s našim svakodnevnim obavezama ukoliko smo još uvijek zaposleni.

Anton Ercegovic i njegova supruga Vesna jako dobro znaju kako je teško organizirati život kada u obitelji imate osobu koja 24 sata dnevno mora imati nekoga uz sebe. To ih je ponukalo da prizemlje svoje obiteljske kuce u Galižani pretvore u dnevni dom za starije i nemocne.

"Moja supruga cijeli je svoj radni vijek posvetila pomaganju ljudima kao medicinska sestra, a buduci da na jesen ide u zasluženu mirovinu, došla je na ideju da otvaranjem Dnevnog doma pomognemo mnogim ljudima koji nemaju kuda sa starijim clanovima svojih obitelji dok rade ili obavljaju druge obaveze", objašnjava Ercegovic.

Uz njega i suprugu Vesnu u domu ce raditi i njihova kcer Laura kao njegovateljica, a moci ce dnevno primiti najviše 20 osoba kojima ce biti na usluzi od 6.30 do 16 sati, od ponedjeljka do petka, te subotom po potrebi.

"Znamo da u ovom dijelu Istre ima dosta ljudi koji ne žele smjestiti svoje najdraže u staracki dom ili nisu našli adekvatno mjesto za njih, pa cemo im mi pružiti svojevrstan djecji vrtic za starije, mjesto za ugodno druženje, zabavu i šetnje tijekom dana. Ovdje ce biti sigurni da su dobili dorucak i rucak, te uzeli svoj lijek na vrijeme. Za sada je vec bilo dosta upita, ali još uvijek ima mjesta", kaže Ercegovic. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter