Dnevni boravak za sve građane i njihovu djecu

Svečano otvorenje novouređenog Dnevnog boravka Rojca
Svečano otvorenje novouređenog Dnevnog boravka Rojca

"Pozivamo sve ljude dobre volje, sve građane i njihovu djecu da u ovom prostoru ostvare svoje kreativne ideje," rekla je jučer koordinatorica Gordana Trajković na svečanom otvorenju novouređenog Dnevnog boravka Rojca, u prisustvu velikog broja ljudi i uz originalan kulturni program. Dnevni boravak opremljen je sredstvima Grada Pule, Zaklade Kultura nova te Europskog socijalnog fonda Razvoj ljudskih potencijala.

Irena Burba, predsjednica Saveza udruga Rojca, tom je prilikom rekla da u Rojcu djeluje više od 110 udruga. "Svaka udruga unutar svojih prostorija kreira svoju priču, a ovaj je prostor namijenjen da ispriča zajedničku priču", naglasila je ona.

Uz izložbu skulptura Marine Orlić (ciklus "Ptičja gripa") i Marine Štembergar ("Psoglavac"), slika i ilustracija Petra Šćulca iz buduće slikovnice za odrasle koja upravo nastaje u suradnji s piscem Amirom Alagićem, anarhističko-proleterski performans "Bakunjinova katarza" izveo je Đurica Ciganović, a kraću skeč predstavu "Cirkus" Ana Jovanović i Andrea Cetina iz kazališta Dr. INAT.

U glazbenom programu nastupio je duo Shik-Shock s romantičnom revolucionarnom skladbom, a kao gosti iznenađenja, Ivan Stojaković na irskoj flauti i Ivana Bogdanović na irskoj tin whistle flauti, premijerno su izveli nekoliko irskih skladbi, a za jedne je Ivana demonstrirala tradicionalni irski step ples. U nastavku večeri muziku su puštali Teddy Lee i DJ Molekula.

Nastao iz težnje da Rojc kao generator kreativnosti dobije zajednički multifunkcionalni prostor polivalentnih sadržaja u kojem bi se spajale kreativne energije koje postoje unutar i izvan Rojca, ovaj zajednički prostor zamišljen je kao mjesto kreativnog druženja i zabave, prostor igre i stvaranja, ali i prostor u kojem će mjesto pronaći i ozbiljni sadržaji društveno-socijalnog značaja poput rasprava, predavanja, tribina, konferencija… ali i mjesto gdje će se družiti, pričati i slušati; pročitati pokoja knjiga, informirati o radu udruga ili jednostavno opustiti uz kavu, čaj ili sok. (Z. ANGELESKI; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter