Dylanov "Tempest" izlazi u rujnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi studijski album Boba Dylana "Tempest" u prodaji ce se naci 11. rujna da bi se njime obilježila 50. godišnjica njegovog debi albuma, objavio je Columbia Records u utorak.

Na albumu ce biti deset novih pjesama. Rijec je o 35. studijskom albumu poznatog pjevaca, ciji je posljednji iz 2009. "Toghether Through Life" prodan u više od milijun primjeraka. Cim je izašao, izbio je na prva mjesta britanskih i americkih top-lista.

Za "Time Out Of Mind" iz 1997. Dylan je dobio Grammyja za album godine, a "Modern Times" iz 2006. donio mu je dva Grammyja.

Dylanu, 71-godišnjem pjevacu i autoru, ove je godine americki predsjednik Obama urucio Predsjednicku medalju slobode, a 2008. je dobio posebnu Pulitzerovu nagradu za njegov veliki utjecaj na americku kulturu i pop glazbu.

Prvi album Dylan je objavio u ožujku 1962. Isprva se nije dobro prodavao, a tek se drugim, "The Feewheelin' Bob Dylan" objavljenim 1963., dokazao kao kvalitetan tekstopisac i glazbenik, a osobito su ga cijenili zbog specificnog glasa. (Hina, foto: Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter