Dylan Bowman pretrčao 100 milja za manje od 18 sati!

 Dylan Bowman u cilju u Umagu  (FB 100 milja Istre)
Dylan Bowman u cilju u Umagu (FB 100 milja Istre)

Trkači posljednje, najkraće i najbrojnije utrke "100 milja Istre" koja je startala danas u podne iz Motovuna još se nisu počeli ni okupljati, a kamoli zagrijavati, a "ludi" Amerikanac je već okončao glavnu utrku i u Umagu negdje oko deset sati trčao počasni krug trgom, dajući "pet" svim okupljenima koji su ga došli pozdraviti. Frižak, kao da je istrčao neku laganu "desetku", a ne sto milja! Dylan Bowman je u rekordnom vremenu okončao "mali jubilarac", petu utrku "100 milja Istre", skinuvši stari rekord za dva sata! U cilj je utrčao nakon 17 sati, 51 minutu i 50 sekundi. Okupljeni u Umagu s nevjericom su gledali kad je Bowman optrčavao trg.

- Stvarno je bilo ludo, kad sam ga vidio u cilju suze su mi došle - pričao mi je u Motovunu Blaž, "kapo od makine", doduše za kafe u našoj maloj firmi, spremajući se za start utrke.

- I to nije sve - dodaje Krešo iz Run & Funa. - U Grožnjanu ga je ugrizao pas kad je sinoć prolazio, ali njemu ništa nije smetalo.

Ha, morao sam naći Alena Palisku, bio je na cilju u Umagu i sad je trebao označiti start u Motovunu. On će znati sve. OK, tu je, samo da odradi slikanje s istarskim trkačima…

- Nevjerojatno, nevjerojatno - prvo je što je izustio Paliska. - Po ovakvom terenu istrčati sto milja ispod 18 sati, stvarno je čudo. Da, pas ga je malo dohvatio, samo po kušetu, čim je ušao u cilj smo mu očistili ranu, dezinficirali, šibnuli mu antitetanus i neće biti problema. On se ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Srećom, stvarno nije ništa strašno.

U podne, kad je označen start zadnje utrke iz programa, sunce je nad Motovunom već dobro pržilo. Više od četiristo trkača krenulo je na put dug 42 kilometra do Umaga. Odmah sa starta digli su se u Motovun, đir po zidinama, pa drugom stranom dolje prema Sv. Bartolu, Oprtlju gdje je najžešći uspon, pa na Grožnjan… Među vodećima i Lučano Sošić, labinska legenda, a već mu je preko šezdeset… Puležani, Pazinjani, Porečani, Umageži… ma bilo ih je iz cijele Istre. Imaju vremena do sutra u 16 sati…

Utrku na 108 kilometara prvi je okončao Slovenac Matjaž Zupančič u vremenu 11:38.36 sati. Ukupno je startalo oko 1.300 trkača, čime je srušen još jedan rekord, onaj po broju sudionika. (N. JANKOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter