Djevojke "zapele" između mladosti i odrastanja

Marcella Zanki
Marcella Zanki

Splitska umjetnica Marcella Zanki predstavit će se samostalnom izložbom fotografija večeras u 20 sati u pulskoj galeriji Makina, u sklopu programa Urban Xmass.

- Tema izložbe su djevojke koje su zapele između mladosti i "odrasle žene". Ja sam trenutno u toj prijelaznoj fazi, koja daje onaj najbolji osjećaj slobode što se više nikad neće ponoviti u životu u tom smislu mladenačke energije i entuzijazma, a opet neke zrelosti i vjere u sebe i vlastite sposobnosti i talente. Fotografije su analogne, a uz njih će biti premijerno prikazan 10-minutni film na koji sam posebno ponosna, a radi se o ženi koja je "otplesala" svoj život, veli Marcella.

Režija spotova

Ova se umjetnica bavi režijom uglavnom muzičkih spotova i kratkih filmova, a fotografija joj je postala strast koja se pretvorila u profesionalni rad i rezultirala umjetničkim izložbama. Nedavno je potpisala ugovor s njujorškom Art+commerce Vogue Collection agencijom koja joj licencira radove što ju je potaknulo da se aktivnije bavim fotografijom.

- Galerija Makina jedna je od aktivnijih specijaliziranih galerija isključivo za fotografiju, pa sam dobila tu čast da izlažem ovdje, u suradnji s Premium events i United, u sastavu njihovog božićnog programa, i jako se veselim tome. Trenutno sam završila spot za Zabranjeno pušenje, a pripremam spot za Gibonnija i Olivera, kao i svoj prvi fashion filmić za našu poznatu dizajnericu torbi Tamaru Bombardelli. U dogovoru su i neke izložbe po Hrvatskoj i inozemstvu, veli Zanki.

Brojne suradnje

- Završila sam Vizualne komunikacije u Splitu (film/video) 2010. godine i odmah sam nakon diplomskog počela raditi u struci u Urban Jungle Film produkciji, veli Zanki koja je jedna od rijetkih žena koja se bavi režijom muzičkih spotova. Surađivala je s Gibonnijem, Idom Prester, Oliverom, Majkama, a bila je menadžer i Dječacima dvije godine. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter