Djevojke se natječu za Tajland, a mladići za Panamu


Izbor za Miss i Mistera turizma Hrvatske održat će se po treći put zaredom u Poreču ove subote u 21.30 sat, a ceremonijal izbora će se odvijati u porečkom lounge baru Caffe del Mar u sklopu Grand hotela Palazzo. Ispred stručnog žirija, koji je zbog propozicija još uvijek tajan, prodefilirat će trinaest djevojaka i isto toliko momaka iz čitave Hrvatske koji će se natjecati za prestižnu titulu i plasman na svjetska natjecanja Miss i Mistera turizma svijeta koja će se za djevojke održati u Tajlandu, a mladiće u Panami.

- Uz Miss svijeta ovo je najdugovječniji svjetski izbor ljepote koji se održava već šezdesetak godina, a promovira modu, ljepotu i turizam te se prenosi u 124 zemlje svijeta što je odlična promocija hrvatskog turizma, kazao je vlasnik licence ovog izbora Boris Kosmač podsjetivši da se dosad hrvatski izbor održavao u gradovima centrima hrvatskog turizma kao što su Opatija, Trogir i Zagreb.

Kosmačeva je želja da dogodine Grad Poreč prihvati domaćinstvo svjetskog izbora za Miss i mistera turizma. U zabavnom programu izbora nastupit će Alka Vuica, Jacques Houdek, Minea, Nina Kraljić, Leo i Endi, dok će voditelji biti Vlatka Pokos i Boris Kosmač. Kandidati za hrvatski izbor ljepote u Poreču izabrani su na šest regionalnih izbora ljepote (Karlovac, Zagreb, Split, Makarska, Osijek i Opatija) održanih od veljače do srpnja. Istru će predstavljati predstavnici iz Pule, Vodnjana, Poreča i Labina.

Ulaz je slobodan, a osim domaćih očekuju se posjetitelji iz Slovenije, Italije i Njemačke. Natjecatelji će se natjecati u nekoliko izlaza u kojima će predstaviti kreacije poznatih domaćih modnih marki. Susret se održava pod generalnim pokroviteljstvom Grand hotela Palazzo i Caffe del Mar, a uz pokroviteljstvo Grada Poreča, Turističke zajednice Grada Poreča i Turističke zajednice Istarske županije. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter