Djevojke prodavali po 150 i više eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet osoba je uhiceno u nocnom klubu "Club route 69" u Plovaniji zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, podvodenja i prostitucije u cetvrtak oko 23 sata.

U akciji istarske policije i rijeckog USKOK-a policijski istražitelji su u cetvrtak oko 23 sata uhitili Željka Kovacevica (38) iz Krka, Nenada Kovacevica (31) iz Stare Baške, Bojana Mladenovica (37) takoder iz Stare Baške, Zlatka Žica (36) iz Rijeke te jednog slovenskog državljanina.

Oni su, s izuzetkom slovenskog državljanina, privedeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci i odreden im je 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogucnosti utjecaja na svjedoke.

Neslužbeno doznajemo da je u akciji policija na kriminalisticko istraživanje u bujsku postaju privela više od 10 ženskih osoba srpske nacionalnosti u starosti do 40 godina te im uz prekršajnu prijavu prijeti i izgon iz Republike Hrvatske zbog prostitucije.

Petorici osumnjicenika policija je pretresla stanove, kuce i automobile, no nije nam poznato što su kod njih pronašli.



Prema prvim informacijama, petorka je vrlo uigrana ekipa, a s druge strane bilo je pitanje dana kada ce u 'Club route 69' upasti policija zbog sumnji na prostituciju i povodenje. Neslužbeno doznajemo da su djevojke "prodavane" vecinom talijanskim i slovenskim državljanima po popularnom cjeniku od 150 eura naviše.

Javna je tajna na bujskom i umaškom podrucju da se u nocnom klubu, pored striptiza, swinganja, go-go djevojaka, nudilo i seksualne usluge. Takoder, da je cijena za djevojku manja od konkurencije, što neki upravo navode kao razlog upada policije.

Doznali smo da jednog osumnjicenika pred istražiteljima brani odvjetnica Meri Franicevic iz Buja te smo od nje pokušali dobiti detalje uhicenja, no ona nas je uputila da se sa svim pitanjima obratimo policiji.

Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske, izjavila je da nije nadležna davati informacije za predmete kojima se bavi USKOK. Iz nocnog kluba se na naše telefonske pozive nitko nije javljao.


Podijeli: Facebook Twiter