Djevojka umrla zbog droge, Nikić u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iza rešetaka će rasplet istrage čekati 28-godišnji Josip Nikić na čijim je rukama u petak navečer preminula 20-godišnja Tea Drakulić predoziravši se tabletama ecstasyja tijekom rođendanskog slavlja u stanu na Jaruščici. Djevojci nije bilo spasa unatoč intervenciji ekipe hitne pomoći koja je pozvana na Jaruščicu nakon što se bez svijesti iznenada srušila na pod stana.

Josip Nikić i njegova supruga Matea, sestra bivše sportašice i manekenke Stefany Hohnjec, uhićeni su nedugo nakon policijskog očevida. Naime, Tea Drakulić je preminula u stanu u kojem su njih dvoje organizirali rođendansku proslavu, a kako se ispostavilo u njihovom je društvu konzumirala drogu koja se na kraju pokazala kobnom. Da se predozirala potvrđeno je obdukcijom koja je naložena kako bi se utvrdio uzrok smrti. Naime, na tijelu 21-godišnjakinje nije bilo nikakvih tragova nasilne smrti zbog čega je bilo nužno da patolozi provjere od čega je preminula.

Kako smo već pisali tijekom rasplitanja ovog slučaja ispitana je i maloljetna sestra 21-godišnjakinje i njezin prijatelj koji su također neko vrijeme bili na fešti kod Nikićevih.

Neslužbeno doznajemo kako je upravo Tea na slavlje donijela tablete ecstasyja, odnosno kobne MDMA droge. No, Nikić i njegova supruga Matea omogućili su joj da ju u njihovom domu kozumira, a navodno je i sama Matea s njom uzela pokoju tableticu. Naknadno je policija u stanu pronašla još jedan džoint i 0,9 grama marihuane zbog čega je Nikić prijavljen i za posjedovanje droge.

Osim toga na teret je i njemu i Matei stavljeno omogućavanje drugome prostorije za trošenje opojne droge, za što zakon predviđa kaznu od jedne do pet godina zatvora. U prijavi koja je podnijeta protiv Matee Nikić dodano je još jedno kazneno djelo. Riječ je o davanju droge kojim su prouzročene osobito teške posljedice, a u ovom slučaju to je smrt 21-godišnje Tee. Za to zakon popisuje kaznu od jedne do deset godina zatvora. (A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter