Djevojka optužila pulsku bolnicu pa požalila


Proteklog vikenda društvenim se mrežama, a zatim i informativnim portalima proširila priča mlade Porečanke koja je uputila vrlo teške optužbe na liječenje u pulskoj bolnici. Svoje je  opširno pismo objavila na Facebooku, a nakon što je uslijedila lavina komentara ugasila je profil. Pismo je uputila i  mnogim redakcijama, no dan kasnije zažalila je što je sve to objavila. Na koncu, odbila se sastati s novinarima.

Iz pisma koje je poslala i na adresu naše redakcije stoji da je pojela rižoto s plodovima mora kupljen u jednom trgovačkom centru prije desetak dana. Tijekom noći osjetila je neugodu u trbuhu. Ujutro je otišla na porečku hitnu pomoć gdje su joj utvrdili virozu i poslali kući. Budući da su bolovi postali nesnošljivi a temperatura joj se povisila, vratila se na hitnu te zatim odlučila otići u pulsku bolnicu.

Primljena je na infektologiju, ali tu su, prema njenim riječima, počele noćne more. Simptomi se nisu mijenjali, a bol je i dalje bila prisutna. Prebačena je na  kirurgiju radi dodatnih pretraga. Tvrdi da je tijekom prebacivanja na odjel intenzivnog liječenja "ostavljena kao štakor", doživljavala je, kako tvrdi, samo šokove i stresove. U sobi u kojoj je bila smještena bilo je, kaže, žohara, gljivica i peludi. Salmonelu su joj dijagnosticirali tek na kraju njezinog desetodnevnog boravka u bolnici.

Porečanka je htjela da svi saznaju za njezino iskustvo te je priču najprije stavila na Facebook, a potom je mailom poslala redakcijama. Međutim, u ponedjeljak oko 12 sati njezin je profil ugašen. Uspjeli smo kratko razgovarati s njom no kazala nam je da je to za nju bilo previše i da bi sve povukla da može. Također, rekla je da nikoga ne namjerava tužiti.

Drugu stranu ove teške priče potražili smo kod Gorana Paića, glasnogovornika Opće bolnice. U bolnici su, navodi Paić, neugodno iznenađeni objavljenim člankom u regionalnom portalu koji je potom prenijela i većina hrvatskih portala. "Poglavito stoga što nismo tijekom liječenja, a niti nakon otpusta iz bolnice zaprimili nikakvu pritužbu bolesnice. Naime, u bolnici postoji pisani protokol kao i služba kako na razini odjela tako i cijele bolnice čija je obaveza svaku takvu pritužbu detaljno analizirati.(M. SARDELIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter