Djevojcicu na odmoru ugrizao pas, slijedi mu kastracija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak ujutro tijekom velikog odmora na stražnjem igralištu pulske OŠ Kaštanjer zlatni retriver ugrizao je ucenicu nižih razreda, i to kroz jaknu, te je ostavio trag jednog zuba, ispricala nam je njena majka Kristina Nefat.

Iako pripada pasmini koja se smatra izuzetno privrženom djeci, isti je pas, kako tvrdi majka, na podrucju OŠ Kaštanjer i prošle godine ugrizao jednog ucenika.

- Srecom, prema knjižici koju mi je dala vlasnica, a koja se i ispricala za incident, pas je cijepljen pa mi dijete ne treba primiti cjepivo. Ugrizao ju je kroz jaknu pa je ostala samo rana od jednog zuba na podlaktici, kaže Nefat.

Vlasnici psa žive u donjem dijelu Monvidala, a on je došetao do škole na Kaštanjeru. Majka ugrizene djevojcice istice da na površinu u stražnjem dijelu škole cesto dolaze psi tijekom velikog odmora jer su se navikli da ih djeca hrane, stoga psi bez vlasnika u krugu škole nisu neuobicajena slika.



- Životinje su najmanje krive, pas kao pas. Medutim, krivi su njihovi neodgovorni vlasnici, ali i Grad koji nije ogradio to podrucje jer poznato mi je da je škola željela zatvoriti dvorište i u nekoliko navrata molila vlasnike pasa da ih ne dovode na tu lokaciju, ali sve je uzalud.

Grad bi trebao zabraniti šetnje pasa tim podrucjem jer vlasnike ocito ne zanima što je tu škola. Ako je Grad stavio silne ploce sa zabranom šetnje s psima u pulskim parkovima, zašto se to dozvoljava na školskim igralištima gdje se igra nekoliko stotina djece, pita se Nefat.

Da je površina sa stražnje strane OŠ Kaštanjer uistinu omiljena psima, odnosno njihovim vlasnicima, potvrduju i ostaci pseceg izmeta koje nesavjesni vlasnici životinja nisu pokupili. U školi smo i od ravnateljice Alenka Hisani dobili potvrdu da je rijec o psu koji je i lani ugrizao ucenicu, no, kako kaže, ovdje nije rijec samo o ovom psu jer je podrucje kod škole postalo redovito šetalište pasa.

- Javila nam se majka ugrizenog djeteta koja je rekla da je naš pas ugrizao dijete pa smo odmah reagirali. Ne znam što se desilo, ali istog trena smo sa psom, koji je uredno cijepljen, otišli kod veterinara na promatranje. Odveli smo ga na prvi pregled, još ce ga veterinari dvaput pregledati, a nakon toga bit ce kastriran, kažu nam iz obitelji Cerneka vlasnici devetogodišnjeg zlatnog retrivera.

Dodaju kako pas živi u stanu s njima, ali je u ponedjeljak pobjegao kada su im u kucu došli dimnjacari. Na upit zašto pas slobodno šece, bez nadzora, kada je prije godinu dana vec ugrizao dijete na istom podrucju - dakle daleko od kuce, vlasnici tvrde da njihov pas nikad nije iskazivao agresiju te da su zlatni retriveri poznati kao druželjubivi psi. (Goran ROJNIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter