Djevojčica u šoku nakon što ju je znak poklopio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetogodišnja djevojčica iz Pule stradala je u nedjelju oko 19 sati na križanju Kandlerove ulice i Ulice Castropola, kada je pao veliki i težak prometni znak koji pokazuje slobodna/zauzeta parkirna mjesta na Kaštelu, nedaleko od Gradske knjižnice i čitaonice. Iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave istarske na mjesto događaja uputili su očevidnu ekipu, koja je osigurala mjesto i odradila očevid.

Djevojčica lakše ozlijeđena

Stup koji nosi znak prevrnuo se iz postolja, a za tlo su ga držali jedino kablovi. Za naš list otac djevojčice izjavio je da se znak jednostavno srušio i pao na kćerku, te su dijete odvezli u bolnicu na odjel pedijatrije.

- Obavještavamo vas da su policijski službenici obavili očevid na mjestu događaja te je utvrđeno da je 11. lipnja, oko 19.05 sati, na raskrižju Kandlerove ulice i Ulice Castropola, zbog pucanja varova kojima je nosač znaka, odnosno aluminijski stup bio zavaren na postolje na kolniku, došlo do pada znaka, kojim se pokazuju slobodna parkirna mjesta, na djevojčicu koja je šetala s roditeljima. Djevojčici je pružena liječnička pomoć u OB Pula, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, obavijestili su nas iz PU istarske, napomenuvši da policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

Pretpostavlja se da je znak oštećen nakon nedavnih građevinskih radova na ovom području, te je samo vraćen na mjesto. Također, neslužbeno se spominje da postoji video snimka cijelog događaja, koja bi mogla otkriti što se točno dogodilo.

- Iskreno nam je žao zbog nemilog događaja koji na svu sreću, pored pretrpljenog straha, nije završio s težim povredama i posljedicama za djevojčicu. O navedenom smo događaju saznali putem medija te o istom nemamo službenih saznanja. Budući da nam je u Gradu Puli sigurnost svih naših sugrađana na prvom mjestu, a posebice onih najmlađih, poduzeli smo sve nužne korake kako bismo utvrdili točan uzrok i okolnosti koje su dovele do pada prometnog znaka. Nakon što se utvrde svi detalji koji su doveli do ovog događaja moći ćemo detaljnije odgovoriti o cijelom slučaju, odgovorili su na naš upit iz Grada Pule na pitanja koje smo postavili Gradu i Pula parkingu. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter