Djevojčica pala u bazen, hitna je prevezla u Trst


Petogodišnja Ana Cernotto iz Padove jučer se igrala u dvorištu kuće u Valbandonu i pala u bazen iz kojeg ju je izvukla uspaničena majka, a otac ju je oživljavao do dolaska kola prve pomoći. U kritičnom je stanju prevezena u pulsku Opću bolnicu. Djevojčica je danas u stanju inducirane kome prevezena u Trst na daljnje liječenje. Prema onome što smo saznali od vlasnice kuće u kojoj se Talijanska obitelj nalazila na ljetovanju, obavljene pretrage ne pokazuju oštećenja nekih organa.

- Valjda će sve biti dobro, rekla nam je Nada Stančin, vlasnica kuće. - Mala je u namjerno izazvanoj komi. Njezin otac je sve organizirao. Dolaze iz Trsta kola hitne po nju u bolnicu, inače bi došli iz Rijeke. Ocu su rekli da je najbolja bolnica u Trstu za djecu, ispričala nam je gospođa Nada. Bračni par Cernotto s dvogodišnjim sinom i petogodišnjom Anom doputovao je na ljetovanje 30. lipnja, a trebali su otputovati u subotu. Prvi su put u Puli, ali ne i u Hrvatskoj.

- Nitko ne zna koliko je mala bila tako u bazenu i kako je u njega pala. Mislim da je s ruba upala u bazen dok je pokušavala  dohvatiti malu lopticu koja joj je u njega odskočila. Nije se spotaknula ili poskliznula. Svi smo potreseni… Ovo me toliko potreslo da ću svakom gostu posebno naglasiti da nadgleda i pazi na svoju djecu, ispričala nam je gospođa Nada. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter