Djevojčica ozlijeđena u bazenu uspješno se oporavila

Bazen u Valbandonu u kojem se umalo utopila petogodišnja Talijanka (D. ŠTIFANIĆ)
Bazen u Valbandonu u kojem se umalo utopila petogodišnja Talijanka (D. ŠTIFANIĆ)

Petogodišnja Ana Cernotto iz Padove koja se 10. srpnja zamalo utopila u bazenu privatne kuće u Valbandonu, u kojoj je bila na ljetovanju s roditeljima i mlađim bratom, uspješno se oporavila.       

- Nazvali su me treći dan i rekli da se djevojčica, koja je u stanju inducirane kome bila prevezena u bolnicu u Trstu, probudila i da će sve biti u redu, rekla nam je danas vlasnica kuće Nada Stančin koja je ugostila talijansku obitelj.

Da podsjetimo, djevojčicu je u bazenu kako pluta oko 18.30 sati ugledala Nada Stančin koja se tada vratila iz grada. Prije negoli je ugledala tijelo djevojčice čula je Aninu majku kako ju doziva, a budući da je nije prestajala dozivati, gospođa Nada je intuitivno otišla do bazena i pogledala u njega te uz sam rub ugledala tijelo djevojčice. Majka je djevojčicu izvukla iz bazena, a otac ju je oživljavao. Uspio je malenoj vratiti bilo te ju je Hitna pomoć odvezla u pulsku Opću bolnicu, a sutradan je prevezena u bolnicu u Trst na daljnje liječenje. Obitelj Cernotto prvi je put bila na ljetovanju u Puli, a tragični je događaj na kraju sretno završio. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter