Djevojčica ozlijeđena na bazenu dubrovačkog hotela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na vanjskom bazenu hotela Neptun u Dubrovniku jučer poslijepodne teško je ozlijeđena osmogodišnja Argentinka kojoj se kosa zaplela za usisnu cijev bazena te je nekoliko minuta ostala pod vodom.

U splitskoj bolnici, gdje je jučer dovezena helikopterom, doznaje se da je njeno zdravstveno stanje nepromijenjeno te da i dalje ovisi o aparatima.

- Njezino zdravstveno stanje nepromijenjeno je. I dalje je na aparatima, ali nema pogoršanja, kratko je kazao voditelj intenzivnog liječenja splitske bolnice Julije Meštrović.

Do nesreće je došlo kada se djevojčici kosa zapela za usisnu cijev bazena pa nije mogla isplivati na površinu, već je ostala pod vodom par minuta. Kupači koji su se nalazili na bazenu te osoblje hotela uspjeli su je izvući i počeli s reanimacijom do dolaska hitne pomoći, kažu u dubrovačkoj policiji.

Neslužbeno se doznaje da je djevojčica spašena iz vode dubine 80-ak centimetara nakon što su joj osobe koje su joj priskočile u pomoć škarama presjekle kosu zapletenu za rešetku usisne cijevi bazena.

Hitna pomoć navodno je došla vrlo brzo. Djevojčica je potom prevezena u Opću bolnicu u Dubrovniku, a nakon pružene liječničke pomoći zbog teških tjelesnih ozljeda prevezana je helikopterom u splitsku bolnicu.

Sve okolnosti nesreće istražuje dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo koje je na mjestu nesreće obavilo očevid.

Menadžer hotela zadužen za odnose s javnošću nije bio dostupan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter