Djelatnika kluba pretukli francuskim kljucem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekolicina mladica iz Poreca i okolice u noci s ponedjeljka na utorak oko 1 sat napala je djelatnika nocnog bara "Plava" u poreckoj Plavoj laguni koji je laše ozlijeden, potvrdeno nam je iz policije.

Djelatnik, koji je želio ostati anoniman, ispricao nam je da je pretucen francuskim kljucem i da su mu mladici oštetili automobil.

Na licu su mu vidljivi šavovi kojima su mu lijecnici poreckog doma zdravlja sanirali ozljede dok su mu na vratu vrlo primjetni tragovi udaraca francuskim kljucem. Neslužbeno pak doznajemo da su dvojica iz skupine napadaca prije godinu i pol bila umiješana u smrt ribica Vinka Maretica iz Bujici.

Skupina maloljetnih i punoljetnih mladica je u nocnom klubu oko 1 sat pravila nered, prijetila i verbalno napadala djelatnika pa su ih zaštitari udaljili iz kluba. No, kako se nisu mirili s nastalom situacijom, tako su više puta nazivali djelatnika kluba na mobitel i vrijedali ga. Nakon nekoliko poziva zaposlenik kluba više nije odgovarao na pozive, a razjareni mladici odlucili su sacekati zatvaranje kluba.



Oko 5 sati djelatnika kluba su zaskocili i napali ga po izlasku iz kluba udarajuci ga francuskim kljucem. Potom su mu izgrebali automobil i na vjetrobranskom staklu ispisali pogrdne poruke. Nakon tucnjave je pozvana policija koja je u jutarnjim satima tragala za jednim od pocinitelja, no bezuspješno.

No od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic Jukopila doznajemo da je obrada dogadaja još u tijeku te da ce policija više informacija iznijeti na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u Puli.

Dogadaj u kojem su navodno sudjelovala dvojica mladica, umiješana i u ovu posljednju tucnjavu, zbio se u studenom 2008. godine. Tada je jedan od mladica iako je znao da je ovaj neplivac, na molu u uvali Brulo, nogom udario Vinka Maretica i bacio ga u more. Mlado društvo je otišlo a pola sata kasnije vratili su se i vidjeli da Maretic pluta u moru.

Zakleli su se na šutnju, a monstruoznu tajnu cuvali su cak šest mjeseci, sve dok jedan od njih, pritisnut grižnjom savjesti, nije sve priznao policiji. Nakon kriminalistickog istraživanja policija je protiv jednog 17-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog prouzrocenja smrti iz nehaja dok su ostali pušteni bez prijava.


Podijeli: Facebook Twiter