Djedice Mrazovi - pali s neba!

… i na stadion doskočio Djeda Mraz (N. LAZAREVIĆ)
… i na stadion doskočio Djeda Mraz (N. LAZAREVIĆ)

U utorak su u Puli, na iznenađenje i radost 60-ak djece, Djeda Mrazovi, njih čak četiri - pali s neba! Točnije bi bilo reći da su ipak spretno i nježno prizemljili na travnjak SRC-a Uljanik Veruda. Praćeni pljeskom i pozivima djece iz ustanove Mali svijet, dječjih vrtića Izvor, Latica i Veruda, odnosno skupina "Tintilinići" "Neven" i "Pačići", odmah po doskoku, uz uobičajeno Ho-ho-ho, odmah su ih počastili bombonima.

Iskusni padobranci

Riječ je o inicijativi pulske podružnice Aerokluba "Cumulus" sa sjedištem u Opatiji, čiji su padobranci Miloš Vukotić, Stefan Došen i instruktor Goran Ratkajec koji je u tandemu imao Elvisa Catelu iz Raklja, obučeni u odjela omiljenog Djedice nešto iza podneva sletjeli na stadion.

Kako saznajemo, skakali su s 1.500 metara visine, gdje ih je odveo pilot Roman Cvek iz Opatije, a padobrane su otvarali na 1.000 metara visine. Ovo je Vukotiću bio 334 skok, Došenu 131, a Ratkajecu čak 4.301.

- Bio je malo jači vjetar, ali sve su ovo iskusni padobranci koji su mu uspjeli parirati, rekao nam je po doskoku Ratkajec koji je dodao da ga posebno veseli što su nakon brojnih drugih gradova, ovaj događaj uspjeli organizirati i u Puli te darivati najmlađe.

- Bavimo se obukom padobranaca, tandemskim skokovima, ali organiziramo i ovakve manifestacije. Na Badnjak tako već tradicionalno sudjelujemo u Skoku na Rab, ove godine već sedmu godinu za redom, danas popodne smo i u Vrsaru, bili smo u Kanfanaru, a planiramo još skokove u Unijama, Lošinju, Cresu i Krku, rekao je Ratkajec s kojim je, prvi puta, skakao Elvis Catela. Odvažni Rakljanac nije skrivao oduševljenje.

Iznenađenje za najmlađe

- Nije me bilo strah, stvarno sam uživao u svakom trenutku od polijetanja do doskoka. Nadam se da ću to moći ponoviti, rekao nam je Catela po doskoku na pulski stadion.

A sretni su bili i brojni mališani kojima je cijela ova pustolovina i bila namijenjena. Tako je 6-godišnja Ana Meden, kad se dočepala bombona, pohvalila odgojiteljici, ali i nama.

- Iako nam nisu rekli što će se zbivati na stadionu, odmah sam pogodila da će nam sletjeti Djed Mraz. Ovo je prvi da sam ga vidjela ove godine, jer nisam stigla u subotu do grada. Ali čekam ga i kući da mi stavi poklon pod bor. Pisala sam mu da donese lutku Princezu Sofiju i nadam se da ću je dobiti, rekla nam je mala Ana.

Privučeni ovim događajem na ogradu stadiona pohrlili su i brojni školarci na putu iz škole, a s obzirom da su Djeda Mrazovi jučer bili široke ruke i njih su počastili bombonima. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter