Djedica na tajnom zadatku u umaškim vrtićima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvorani Centralnog vrtića „Duga“ te dvorani vrtića „Radost“, odigrana je predstava „Djedica na tajnom zadatku“, koju su za djecu umaških vrtića „Duga“ i „Girotondo“ pripremile odgojiteljice iz vrtića „Duga“.

Tekst igrokaza, inspiriran današnjim suvremenim načinom života djece u eri tehnološke revolucije, napisala je odgojiteljica Maja Rašin koja je ujedno igrala ulogu Djeda Božićnjaka.

Priča je to o Djedu Božićnjaku kojemu ne stižu pisma od djece, pa zabrinut da je riječ o nekoj opasnoj bolesti, prerušen u običnog djedicu, kreće istraživati što se ustvari dogodilo. Neizostavna vila (Alma Bećirević) i vilenjaci (Ines Šulja i Kristina Pokorni) pomažu mu putem da razumije svijet današnjice i nove igrice koje privlače djecu. Na putu susreću baku (Inga Petrović), djeda (Gordana Pozzecco), dječaka, (Vanja Zlatar) djevojčicu (Tamara Pećurica) i lika iz igrice (Marieta Olujić). Nakon uspješno obavljenog zadatka, suočen s modernim načinom života, vraća se spokojan svojoj bakici (Marija Dundović), jer Božić samo što nije stigao… Ulogu naratora i tehničara imala je odgojiteljica Severina Gostojić. Za scenografiju, izbor glazbe i kostime zaslužne su same odgojiteljice.

Tradicija u kojoj odgajatelji pripremaju predstave za djecu postoji već dugi niz godina u umaškim vrtićima. Njima se ocrtava zajedništvo u kolektivu, a neke od predstava i danas bude lijepa sjećanja te zazivaju osmijehe i nakon dugog niza proteklih godina. I ovogodišnja predstava odgledana je sa velikom radošću i ispraćena gromkim pljeskom koji će zasigurno potaknuti ovu novu generaciju „vrtićkih glumica“ da nastave tako i dalje. (Sanja BOSNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter