Djedica darivao 577 mališana Vodnjanštine

(Zvjezdan STRAHINJA)
(Zvjezdan STRAHINJA)

Pune ruke posla imao je danas prijepodne Djed Božićnjak na Placi u Vodnjanu - mališanima Vodnjanštine podijelio je, uz pomoć vrijednih i odanih vilenjaka, točno 577 paketa! Susretom s djedicom, darivanjem, veseljem, božićnom pjesmom i pričom počela je tako trodnevna manifestacija pod skupnim nazivom "Ususret Božiću" što ju je Grad Vodnjan s partnerima organizirao na Narodnom trgu i ostalim lokacijama.

Pakete su u kućici Djeda Božićnjaka dobili predškolarci i učenici niži razreda osnovnih škola, a ovo je bio prvi put da su svoj poklon u Vodnjanu dobili i Galižanci i Perojci, za koje je podjela inače organizirana u njihovim mjestima. Naizgled promrzli mališani pristigli u pratnji odgajateljica i nastavnica te roditelja sa svih strana Vodnjanštine na trgu su se mogli okrijepiti i toplim čajem, ali samo veselo iščekivanje Djeda Božićnjaka dovoljno je, unatoč hladnoj buri, zagrijalo atmosferu na prigodno uređenom trgu. A kada su vilenjaci uspjeli djedicu probuditi iz dubokog sna i izvući ga iz njegove kućice, veselju nije bilo kraja.

Nakon što je danas otvoren i Božićni sajam na trgu, sutra i prekosutra rukotvorine i razne delicije moći će se razgledavati i kupovati od 10 do 20 sati, a djeci će na raspolaganju biti drvce dobrih želja, kućica Djeda Božićnjaka i božićna šuma koju su izrađivali učenici OŠ Vodnjan. Za ručak od 11 do 14.30 sati te za večeru od 18 do 20 sati tijekom cijelog vikenda priređivat će se program "Božić u pijatu" uz svirku i tople napitke, a u Ekomuzeju Istrian de Dignan degustirat će se tradicionalni proizvodi u svrhu prikupljanja priloga za didaktičku farmu.

Sutra na Placi u 10 sati počinje radionica izrade božićnih ukrasa, u 11 sati nastupaju mališani DND-a Vodnjan, u 11.30 pričat će se "Božićna bajka". Od podna nastupaju Minicantanti galižanske Zajednice Talijana, a u 12.30 slijedi koncert Antonele Doko. U Domu mladih u 17 sati počinje priredba DND-a, a na trgu od 18 sati nastupa akustični duo The Blondes. Bogat raspored zbivanja posjetitelje očekuje i zadnjeg dana manifestacije, u nedjelju. (Z. STRAHINJA)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter