Djed Mraz stigao na motoru i izranjao iz mora

Razdragano mnoštvo dočekalo je Djeda Mraza na Portarati
Razdragano mnoštvo dočekalo je Djeda Mraza na Portarati

Grad Pulu u subotu je obišao omiljeni Djedica i to na razne, vrlo maštovite načine. Već tradicionalno, na Portaratu je stigao na motoru u pratnji pulskih bajkera, članova moto kluba IMC Twin Horn. Sam doček upotpunio je i program u kojem su nastupili polaznici Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula", inače suorganizatori ovogodišnjeg dočeka, te animatorice iz Svijeta zabave.

Djed Mraz susreo se s dogradonačelnicom Elenom Puh Belci, nakon čega se obratio publici te dijelio slatkiše najmlađima. Po završenom programu na Portarati, najsimpatičniji djedica na svijetu svratio je i do svoje kućice na Giardinima koja se nalazi u sklopu Čarobne šume a na kojoj će sve do 24. prosinca slušati želje mališana. Inače, dolazak Djeda Mraza na dva kotača, u organizaciji spomenutog kluba, tradicija je duga već dvadeset godina, te je dio ovogodišnje manifestacije "Prosinac u Puli".

Gotovo istovremeno simpatični Djedica boravio je i na kupalištu Valkane gdje je prvi puta, u organizaciji Ronilačkog kluba Meduza, organizirano polaganje ukrašene božićne jelke na dno mora. Ovoj se neobičnoj inicijativi RK Meduza iz Pule odazvalo desetak ronioca iz još tri kluba i to "Mina" iz Pule, "Ariel" iz Ližnjana i RSK Mladost iz Medulina.

- Jako smo zadovoljni odazivom i želja nam je nastaviti ovu manifestaciju i dogodine, rekao nam je tajnik RK Meduza Marko Erceg.

A zadovoljstvo nisu krila niti djeca koja su pohrlila ususret Djedu Mrazu koji je izronio iz mora i potom im podijelio slatkiše. S obzirom da su djeca u međuvremenu ukrasila jelku, ronioci su je, nakon zajedničkog fotografiranja, položili na dno mora.

- Ovo mi se jako sviđa. Nisam znala za to, nego mi je mama rekla i dovela me. Sviđalo mi se sve, i što je Djedica izašao iz mora i što je jelka "ubačena" u more. I bomboni su super, rekla nam je nasmijana 8-godišnja Sara Antunović, učenica 2B Osnovne škole Veruda. Sara je obećala da će doći i dogodine, a možda i zapliva s roniocima - kada bude velika! (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter