Djed Mraz razveselio mališane diljem Istre

Djedica je do pulskih mališana stigao motociklom (D. MEMEDOVIĆ)
Djedica je do pulskih mališana stigao motociklom (D. MEMEDOVIĆ)

Predbožićno i novogodišnje raspoloženje osjetilo se jutros na pulskim ulicama. Odzvanjale su božićne pjesme, veselo je bilo u gotovo svakom dijelu užeg centra grada, no najveselije je ipak bilo na tržnici gdje su mališani dočekali Djeda Mraza.

Već tradicionalno, djedica je stigao na motoru, u društvu članova motokluba Twin Horn MC, što je izazvalo oduševljenje mnogobrojnih mališana koji su jedva dočekali trenutak kada će ga dodirnuti, šapnuti mu svoje želje i dobiti darove. Još kada su dobili priliku da sjednu na snažne motocikle kojim se djedica dovezao, njihovoj sreći nije bilo kraja.

- Djede Mraze, Djede Mraze, volimo te, uzvikivali su uzbuđeno uglas kad je sijedi djedica u crvenom odijelu ušetao među gomilu okupljenih na Narodnom trgu. Prije negoli je počeo dijeliti darove, dobrodošlicu mu je poželjela i dogradonačelnica Elena Puh Belci koja ga je zajedno sa stotinu mališana dočekala na pozornici.

Dobrodošlici je prethodila i božićna predstava Malog istarskog lutkarskog kazališta (MILK), a za pjesmu se pobrinuo zbor Čarobne frule. Nakon dočeka na tržnici, Djed Mraz je ponovno zajahao motocikl te posjetio klizalište Tivoli gdje je također dočekan s oduševljenjem najmlađih. Nakon dobrih želja i darova, nije se libio ni stati na led te s djecom izvoditi vratolomije, što je izazvalo gromoglasan smijeh.

Male božićne radosti u Buzetu

Uz puno pjesme, plesa, smijeha, dobre volje i volontiranja "Male božićne radosti", prosinački kolaž-program za velike i male, u svom su šestom izdanju buzetskim mališanima omogućile susret s Djedom i Bakom Mraz, božićnim vilenjacima, klaunovima, žonglerima, mađioničarima i pjevačima Udruge Mali veliki mikrofon.

U Narodnom domu osvanulo je cijelo selo Djeda Mraza: slatka kuća Bake Mraz, štalica za sobove, prava pravcata pošta Djeda Mraza. Mališani su iskoristili priliku i svoje pismo s blagdanskim željama predali u Poštanskom uredu Djeda Mraza, a u svojoj prosinačkoj rezidenciji, najpopularniji djedica na svijetu i osobno je primio male Buzećane koji su se uoči blagdana u velikom broju okupili na "Malim božićnim radostima".

Posebno je Djed Mraz podijelio poklon-paketiće Društva Naša djeca mališanima predškolskog uzrasta koja ne polaze vrtić.

Veselo druženje u najljepšem mjesecu u godini organiziralo je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" u suradnji s Društvom Naša djeca i Udrugom Mali veliki mikrofon te pod pokroviteljstvom Grada Buzeta.

Bajka u Rovinjskom Selu

Savez udruga Rovinjskog Sela zajedničkim je snagama  osmislio Božićnu bajku, koja je u petak predvečer ujedinila mještane i najmlađim Seljanima osigurala bogatu priredbu. I dok su djeca dupkom ispunila prostor Doma kulture, i glasnim smijehom i odobravanjem pratila bravure, skečeve i igre članova pulske udruge Čarobnjakov šešir, u domskom se dvorištu odvijala prava akcija.

A da iznenađenje bude pravo, pobrinuo se divovski, tri metara visoki Djed Mraz koji se dovezao na sjajnim saonicama, koje je umjesto sobova vukao traktor. No, djedica bez snježnih pahuljica i snijega, i dakako slatkih paketića, i ne bi bio onaj pravi, pa su vatrogasci DVD-a Rovinjsko Selo i tom problemu doskočili "polaganjem pjene", baš poput pravog snijega. Tu je ciku, visku i radost kada su klinici istrčali u dvorište, valjalo i zvučno zabilježiti.

A da veselje bude i slatko, pobrinuli su se i vrijedni učenici/slastičari rovinjske Srednje strukovne škole Eugena Kumičića koji su pod mentorstvom Tonija Čehića izradili i divovsku čokoladnu čizmicu, koja je zbog svojih gabarita u Rovinjsko Selo doslovce prevezena vatrogasnim kombijem. (N. SOFTIĆ, G. ČALIĆ ŠVERKO, N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter