Djed Mraz ostavio sobove na granici, dovezli ga bikeri

Djeda Mraza dovezao je Edi Ljubić
Djeda Mraza dovezao je Edi Ljubić

Putujemo iz Finske i nismo se mogli probiti kroz žičane barikade na slovenskoj granici pa smo tamo ostavili sobove i sjeli na motore, pojasnio je Djed Mraz situaciju u svijetu pulskim mališanima koji su ga dočekali na Portarati pod šatorom Rock-ta-rate. Dovezao se na čelu motorističke kolone od tridesetak članova kluba Twin Horn MC koji od 1997. godine održavaju tu tradiciju i daruju i raduju najmlađe sugrađane u predbožićno doba.

Pioniri u tome, kasnije imitirani diljem Hrvatske, pulski twinhornovci su vreće Djeda Mraza ove zime napunili svakojakim slatkišima, igračkama, školskim priborom i majicama pa su se oni "blizu vatre" dobro ogrijali. Gužva je bila velika, blagdanski šator na trgu pucao je po šavovima, a sva su se djeca izjasnila da su bila dobra cijele ove godine, pa je bila prava sreća doći do darežljivog djedice. Zato je i Djedu Mrazu, a i mališanima bila dobrodošla pomoć dvoje klaunova jer šestero ruku brže dijeli darove.

Trg su ispunili ne samo djeca i roditelji - bilo je tu i puno starijih Puljana pa i pokoji turist koji je zastao da vidi što se to događa. Dok se na trgu nestrpljivo očekivao uvaženi Djed iz Finske, cupkalo se i pjevušilo uz songove koji su dopirali s pozornice pod šatorom.

"Netko kao mi bio je ovdje, bio je ovdje, netko kao mi bio je ovdje prije nas… i bit će poslije nas….", od Detoura do Pavela i Gibonnija, pa pokoji božićni evergrin, sve u odličnoj izvedbi malih-velikih solista i zborova u pratnji gitare, violončela i drugih instrumenata. Djeca su to iz Osnovne škole Kaštanjer i glazbene radionice Čarobna frula, svi redom iz klase profesorice Tatiane Giorgi. Njima pripadaju i mladi voditelji programa Petra Kovačić i Eric Skoko.

Doček Djeda Mraza u Puli dio je programa "Prosinac u gradu", a organizirali su ga Twin Horn MC, Čarobna frula i Rock Caffe.

Jedina je šteta što je druženje na trgu ometao promet, barem tih pola sata autobusi i automobili mogli su zaobilazno. Edi Ljubić, predsjednik Twin Horna MC, najavio je da će motoristi u ponedjeljak razveseliti i četrdesetak djece u Domu Ruže Petrović kojima su Facebook Puljani humanitarci pripremili poklon-paketiće napunjene prema njihovim pojedinačnim željama. Čut ćemo jesu li pogodili. (D. PALIBRK; Snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter