Djed Mraz na Bajkomaniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sinoć je na zadovoljstvo najmlađih Pazinaca vlakom u grad stigao Djed Mraz. Mališani s roditeljima dočekali su ga na željezničkom kolodvoru odakle su se malim vlakićem svi zajedno odvezli do Spomen doma gdje u organizaciji Gradske knjižnice Pazin započela već tradicionalna, deveta za redom Bajkomanija.

U sklopu ovogodišnjeg programa od 18. do 21. prosinca održat će se u predvorju Spomen doma niz predstava za sve uzraste. Prve bajkomanijske večeri nastupio je Teatar Poco Loco iz Zagreba s pričom "Ružno pače". Druge se večeri Dječji vrtić Olga Ban predstavio pričama "Tko će s nama u šumicu-po kućicu" u izvedbi skupine Zujalice i "U šumi Djeda Božićnjaka" koju je izvela skupina Frndalići.

Sutra su na redu učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin s pričama "Bajkomanija" u izvedbi učenika Područne škole Lupoglav, zatim "Čarobni osmijeh" u izvedbi dramske skupine nižih razreda i "Otmica znanstvenice Albertine" u izvedbi dramska skupine viših razreda pazinske osnovne škole. Bajkomanija završava preksutra kada bajkoljupcima u goste u 18.18 sati dolazi Baka Ruža Klimalić koja će ih iznenaditi svojom veličinom, a uz nju će polaznici radionica pazinske Gradske knjižnice izvesti priče "Imam ideju!" i "Najljepša mala svjetlost", koje će uveličati i mala Baletna škola Iskrice iz Svetog Petra u Šumi. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter