Djed Mraz donio darove u rugbyju

Dolazak Djeda Mraza u rugbyju
Dolazak Djeda Mraza u rugbyju

Dolazak Djeda Mraza u Umag bio je jučer pravi događaj za brojne mališane koji su ga čekali ispred Pučkog otvorenog učilišta.

Djed je stigao u pratnji oldtimera iz umaške udruge Eppur si muove, s kojima je napravio nekoliko krugova po gradu, u mimohodu 15-ak starih i raritetnih vozila. Djed je došao u jednom od najljepših i najatraktivnijih starih vozila - američkom rugbyju iz 1929. godine kojih u svijetu ima tek nekoliko primjeraka.

Nakon što je podijelio bombone i čokoladice, Djed Mraz je u društvu svojih pratilja Baka Mrazica iz Društva Naša djeca dijelio poklon paketiće mališanima djeci koja ne pohađaju vrtiće. Nakon toga udruga Čarobnjakov šešir iz Pule uveselila je velike i male pravim fire showom.

Njegov je dolazak organiziran u sklopu manifestacije s raznovrsnim programom "Umagični blagdani", koja se održava četvrtu godinu za redom u režiji Grada, Turističke zajednice i Pučkog otvorenog učilišta. Sve je počelo u četvrtak a završava na Badnjak.

Glavni događaj je božićni sajam, otvoren cijeli dan u atriju Učilišta i duž Ulice 1. svibnja na kojima se mogu pronaći pokloni, ukrasi i razni autohtoni proizvodi. Sve to nadopunjuju nastupi drugih lokalnih udruga, klapa i zborova. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter