Djed i Baka Mraz izvukli najvrjedniji božićni poklon za Denisa Peruška

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveselije i najšarenije pulsko mjesto u prosincu, Čarobna šuma, krije obilje zabave i avantura. Od labirinta, staze panjeva, do svemoguće pozornice, najmlađima je najuzbudljiviji njezin centralni dio, kućica Djeda Mraza, koju svakodnevno u velikom broju posjećuju. Djed Mraz, glavom i bradom, odlučio je provesti prosinac u Puli i svakodnevno je na raspolaganju za slušanje želja najmlađih u svojoj kućici u Čarobnoj šumi, a u popisivanju mnogobrojnih dječjih želja pomaže mu Baka Mraz i svestrani vrijedni vilenjaci koji imaju pune ruke posla. Oni srdačno pomažu djeci da napišu svoje pismo sa željama, nagrađuju dobru djecu bombonima i uveseljavaju slučajne i namjerne prolaznike. Stanovnici ove kućice danas su obavili još jedan poseban, velikodušan zadatak: sudjelovali su u izvlačenju dobitnika prvog kola blagdanske nagradne igre Glasa Istre.

I Baka Mraz čita Glas Istre

Upravo su Djed i Baka Mraz zajedno izvukli kuvertu s imenom dobitnika glavne nagrade, laptopa Lenovo V110. Ovaj je uranjeni božićni dar otišao u ruke našeg vjernog čitatelja i redovnog sudionika na nagradnim igrama Glasa Istre, Denisa Peruška iz Peruški. Baka Mraz donijela je sreću i čitateljici Gabi Radin iz Poreča koju je izvukla među više tisuća pristiglih kuverti i time joj priuštila drugu nagradu, mobitel Huawei P10 Lite Dual Sim, dok je sretna ruka Djeda Mraza izvukla omotnicu s imenom Dušanke Radulović iz Pule kojoj će na kućnu adresu stići treća nagrada, tablet Lenovo.

Za sudjelovanje u blagdanskom ciklusu bilo je potrebno sakupiti samo deset nagradnih kupona koje je Glas Istre objavljivao od 1. do 10. prosinca.

Djed Mraz (Đino Tanković) nam je priznao da ga jako veseli njegov posao koji svakodnevno, od 10 do 12 i od 15 do 20 sati, obavlja u svojoj kućici na Giardinima, a jednako ga je tako obradovalo što je na ovaj način mogao još nekome donijeti sreću i osmijeh na lice.

Baka Mraz (Marija Pliško) otkrila nam je da je prezadovoljna svojim poslom, jer je svakodnevni rad s djecom ispunjava. I sama je, kaže, živahna, pa joj nije teško djeci pričati priče, crtati s njima, pjevati i plesati, ili im pomoći u pisanju pisma za Djeda Mraza.

- Dječica nam svakodnevno odlaze kućama vesela i oduševljena, i to nam je najljepši dio posla. Ionako sam u mirovini pa mi druženje s njima i s vilenjacima i Djedicom u našoj kućici ispunjava dane. Moram vam priznati da i ja redovito čitam Glas Istre i sudjelujem u nagradnim igrama, pa sam tako jednom osvojila perilicu rublja, priznala nam je Baka Mraz sa smješkom.

Sutra završava 2. kolo nagradne igre

Izvlačenje imena dobitnika nagradne igre našeg lista odvijalo se u poslovnom prostoru Oglasne službe na Giardinima, a prve dobitne kuverte izvukao je naš vjerni čitatelj Ernest Črnja.

- Tradicija mi je svaki dan sjesti negdje na kavu i prolistati Glas Istre, a isto tako dosta često sudjelujem i u sakupljanju kupona za vaše nagradne igre. Moram priznati da sam i ovaj put igrao, mada čisto sumnjam da ću nešto dobiti. Ali ću sigurno nekom drugom donijeti sreću, rekao je Črnja koji je doista donio sreću ne jednom, nego čak šestorici čitatelja čije je kuverte izvukao i time im osigurao izbor robe u parfumeriji u vrijednosti od 500 kuna.

Deset petih nagrada, izbor robe u hipermarketu pojedinačne vrijednosti 500 kuna, izvukla je danas najmlađa sudionica izvlačenja dobitnika nagradne igre, draga vilenjakinja Donna Karan (19). Ona nam je priznala da ju jako veseli njezin prosinački posao, koji revno i sa smiješkom obavlja već dvije godine, jer jako voli djecu i s njima joj nikad nije dosadno.

- Pomislili biste da nama vilenjacima djeca ne prilaze toliko koliko Djedu i Baki Mraz, ali prilaze, itekako, jer kod nas vide košaricu s bombonima. Uvijek se lijepo zabavimo i svaki dan bude jako veselo u našoj kućici. Drago mi je da i Pula ima ovakav advent u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, poručila je vilenjakinja.

Druga vjerna čitateljica našeg lista koja se također redovno uključuje u nagradne igre svojim kuponima, danas je došla na izvlačenje u nadi da će osvojiti jednu od nagrada, no na kraju je ostala kratkih rukava, ali je zato donijela sreću petorici drugih čitatelja. Milena Sloković izvukla je dobitnike pet četvrtih nagrada koji će u trgovini namještaja i dekora moći kupiti nešto po svojoj želji za tisuću kuna.

- Meni je Glas Istre svakodnevna potreba. Redovito ga čitam i ne mogu doći iz dućana bez njega, nikad. Kad ga već čitam, onda i izrezujem kupone i šaljem na nagradne igre koje imate, i imala sam nešto sreće do sada, znala sam osvojiti neke manje nagrade, na primjer, mlinac za kavu ili mikser, priznala nam je Sloković.

Jesu li u svim izvučenim kuvertama svi kuponi na broji provjerile su vrijedne ruke vilenjakinje Donne Karan, Tanje Traven Mikac iz Oglasne službe te Mirjane Perković Melon iz Službe promocije Glasa Istre. Imena svih nagrađenih čitatelja pročitajte u tiskanom izdanju Glasa Istre od srijede, 20. prosinca 2017., a ujedno vas podsjećamo da je sutra na zadnjoj stranici Glasa Istre objavljen zadnji kupon 2. kola blagdanske nagradne igre. Rok za slanje kupona je 29. prosinac, a izvlačenje će se održati u subotu, 30. prosinca u Puli. (Patricija SOFTIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter