Djed Božićnjak u Kanfanar stigao padobranom


Uzbuđenje djece koja su Djeda Božićnjaka iščekivala jučer na livadi iza OŠ Petra Studenca u Kanfanaru bilo je "opipljivo". No, da će doći s neba i to padobranom mogli su nagađati samo oni malo stariji. Da napetost bude veća, Djedica je djeci iz Kanfanara napisao i pismo u kojem im je poručio da vjerojatno neće stići do njih kako su se dogovorili jer ima pune ruke posla, a kada je došao u Kanfanar prvi put nije ih mogao naći.

"Izgleda da se nismo dobro razumjeli. Možda sam došao prerano. Da nisam možda zakasnio?" napisao je Djedica u pismu i poručio da će se vidjeti iduće godine. Ipak, na kraju pisma je napisao da će se ukoliko, kada obiđe drugu djecu, bude imao još vremena, vratiti.

U tom je trenutku iz zraka iskočilo nekoliko padobranaca pa su svi s nestrpljenjem gledali u zrak i napetost je rasla. Tri su padobranca "promašila" označenu metu, no posljednji koji je bio "pravi" Djed Božićnjak doskočio je s punom vrećom slatkiša. Mališani su se u trenu okupili oko njega i zgrabili bombone, a potom je uslijedila i podjela paketa u školskoj dvorani.

Originalan doček i podjelu paketa organizirala je za najmlađe Općina Kanfanar. (Napisala i snimila Mihaela MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter