Djed Božićnjak otvara svoju prosinačku rezidenciju na Učki

Prekrasni dijelovi Brijuni rivijere - Monumenti i Katarina iz zraka (Arhiva/E. STRENJA)
Prekrasni dijelovi Brijuni rivijere - Monumenti i Katarina iz zraka (Arhiva/E. STRENJA)

Učkarska "Božićna bajka" u svom devetom izdanju započinje u četvrtak kada Djed Božićnjak otvara svoju prosinačku rezidenciju na Učki na prijevoju Poklon u ozračju blagdanske zabave uz slastice, vedrinu i smijeh. Od svih manifestacija koje se tijekom godine odvijaju na najvišoj istarskoj gori, ova je djeci svakako najatraktivnija.

- Djed Božićnjak pravi je magnet za djecu iz Istarske i Primorsko-goranske županije, pa čak i Slovenije. Kada smo prije devet godina pokrenuli "Božićnu bajku", ideja je bila darovati djecu koja žive na Učki. U to su vrijeme mlade obitelji ostale živjeti na učkarskom području. Nakon godina depopulacije ponovo smo imali djecu kojoj smo željeli omogućiti darivanje i susret s Djedom Božićnjakom, no onda smo zbog velikog interesa javnosti ovaj prosinački sadržaj prošili i na svu ostalu djecu, kaže ravnatelj Javne ustanove Park priroda Učka Egon Vasilić.

U četvrtak u 16 sati službeno je otvorenje "Božićne bajke" i doček Djeda Božićnjaka uz dobrodošlicu dječjega zbora Glazbene škole Ino Mirković iz Lovrana, susret s djecom koja žive na Učki, djecom iz općine Lupoglav i najmlađim članovima ŠRD Zubatac.

Petak od 16 do 19 sati rezerviran je za prijem sve djece kod Djeda Božićnjaka, radionicu izrade božićnih čestitki, dječje kino Zagreb filma, dok će se božićno oslikavanje lica Zabavnog parka Zvrk održati od 16.30 do 18.30 sati. U subotu Djed Božićnjak vrata svoje rezidencije za svu djecu otvara od 13 do 19 sati, a uz prijem, radionicu izrade božićnih čestitki te dječje kino, od 14.30 do 16.30 sati predviđena je zabava uz klauna Balonka i njegova pomagača Dvorske lude Zabavnog parka Zvrk. Standardnim sadržajima u nedjelju od 13 do 19 sati, pridružit će se plesna radionica Plesne radionice M od 13.30 do 15.30 sati te zabava Hello Kitty i Winnie the Pooh maskota Zabavnog parka Zvrk od 16 do 18 sati.

Organizator prosinačkog sadržaja je Javna ustanova Park prirode Učka sufinanciranim sredstvima proračuna Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice grada Opatije. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter