Djed Božicnjak na Ucki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djed Božicnjak iz Finske stigao je na Ucku! Na radost osmero najmladih stanovnika Ucke i dvadesetak malih vatrogasaca iz Opatije, kišne ga kapi nisu uspjele otjerati.

U svojoj je kociji s dvije vile došao na Poklon u svoju privremenu rezidenciju okicenu medenjacima, odnosno medenu kucicu Djeda Božicnjaka, da bi se posvetio, kako kaže, najboljoj djeci na svijetu.

U predivnom ambijentu, prošaranom svjetlima i ukrašenom medenjacima, ugostio je mališane i poslušao njihove želje.



- Vec trecu godinu zaredom dolazim ovdje na Ucku iz nekoliko razloga. Prije svega jer mi tijekom cijele godine stižu pisma, e-mailovi, SMS poruke djece iz Istre i Kvarnera, a onda i zato što tu žive najbolja djeca na svijetu.

Osim toga, ovdje me ceka i lijepa kucica, koju su moji vilenjaci okitili medenjacima i slatkišima, kojima cu usreciti svu djecu na svijetu, rekao je Djed Božicnjak prilikom iskakanja iz kocije te naglasio da je sindikat vila i vilenjaka ove godine bio izuzetno jak te mu nisu dozvolili da se provodi po svijetu bez njih, vec su na put krenule i dvije vile i vilenjak.

Pocetak je to Božicne bajke na Poklonu koja ce ove godine zbog velikog interesa zaživjeti u dužem izdanju te ce trajati osam dana.

Nakon što su na samom pocetku bajke poklone dobili mali Uckari i pumpjeri, iduca tri dana Djed Božicnjak docekivat ce sve mališane iz šire regije, odnosno sve one koji ga žele vidjeti, sjesti mu u krilo, s njim popricati.

Od petka do nedjelje od 16 do 19 sati medena kucica otvorena je za svu djecu. U ponedjeljak u organizirani posjet djedici stici ce Veprincani, a od utorka do cetvrtka djeca iz Istre, odnosno iz jedinica lokalne samouprave koja se nalaze na podrucju Parka prirode Ucka.


Podijeli: Facebook Twiter