Djed Božićnjak kuću na Placi otvara 15. prosinca 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ususret Božiću" naziv je programa kojim će Grad Vodnjan u suradnji s partnerima koji organiziraju razna zbivanja u Galižani, Peroju i Vodnjanu razveseliti mališane za predstojeće blagdane. U sklopu tog programa 15. prosinca kreće i božićna čarolija na Narodnom trgu, a tada će Djed Božićnjak otvoriti vrata i svoje kućice na radost djece.

Ipak, program za najveseliji mjesec u godini počinje već u ponedjeljak, 11. prosinca, u 18 sati predstavom Teatra Naranča "3, 2, 1… Božić!" u Domu mladih u Vodnjanu. U srijedu, 13. prosinca, u 18 sati otvara se Božićni sajam i dječja priredba u Društvenom domu u Peroju, dok će se Božićni sajam u Domu mladih u Vodnjanu, s dočekom Djeda Mraza, održat će se u četvrtak, 14. prosinca, s početkom u 17.30 sati. 

Promocija zbirke pjesama "Zrhi ud udori" 

I dan kasnije bit će aktivno u Domu mladih - u 18 sati počinje promocija zbirke pjesama "Zrhi ud udori" autorice Živke Kancijanić, dok će se istog dana i u isto vrijeme u Zajednici Talijana "Armando Capolicchio" u Galižani održati Božićni sajam, predstava "Uspavanka za medu" i doček Djeda Mraza. Dan kasnije, u subotu, u crkvi svetog Justa u Galižani bit će otvorena izložba jaslica pod nazivom "Božićni san". U utorak, 19. prosinca, u vodnjanskom Ekomuzeju Istrian de Dignan na Narodnom trgu odvijat će se, od 17 do 20 sati, radionica "Prirodni božićni ukrasi", a u 18.30 u obližnjoj Zajednici Talijana počinje završna predstava "Buone feste in Comunita".

Božićno-novogodišnja priredba u Osnovnoj školi Vodnjan održat će se u srijedu 20. prosinca s početkom u 18 sati, dok će učenici područnog odjela OŠ Giuseppina Martinuzzi iz Galižane predstavu imati dan kasnije u tamošnjoj Zajednici Talijana, također s početkom u 18 sati. 

Završna priredba Zajednice Talijana 

U galižanski "Circolo" program se vraća već u petak, 22, prosinca, sa završnom priredbom Zajednice Talijana koja počinje u 19 sati. U subotu, 23. prosinca, u Domu mladih u Vodnjanu u 18 sati počinje božićna priredba Društva "Naša djeca". Program prosinačkih zbivanja nastavlja se i u sljedeću godinu, točnije 5. siječnja, kada će se u Zajednici Talijana Vodnjan s početkom u 18 sati održati Novogodišnja zdravica.

U organizaciji programa "Ususret Božiću" uz Grad Vodnjan sudjeluju Pučko otvoreno učilište Vodnjan, Dječji vrtić Petar Pan iz Vodnjana s područnim vrtićima u Galižani i Peroju, Literarna udruga Cvitak, udruga Istrian de Dignan, zajednice Talijana iz Galižane i Vodnjana, osnovne škole iz Vodnjana i talijanska škola iz Pula, odnosno područna iz Galižane, te vodnjanski DND. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter