Djecu zaštititi od nasilja medija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predavanjem "Važno je biti konj!", u kojem je sociologinja i povjesnicarka Rajka Polic govorila o tretmanu žene u pojedinim udžbenicima za osnovnu i srednju školu te o posljedicama feminizacije odredenih profesija, okoncana je godišnja skupština Društva psihologa Istre u rovinjskom Multimedijalnom centru.

Hana Šiljan Bembic je predstavila projekt "Medijska pismenost u prevenciji poremecaja u ponašanju djece i mladih", koji se poceo provoditi ove godine u pet istarskih osnovnih škola. Projekt podupire Istarska županija, a cilj je medijsko opismenjivanja roditelja, ucenika i psihologa radi vece zaštite djece od štetnih ucinaka medija i elektronickog nasilja medu djecom.

U narednom razdoblju društvo planira održati edukaciju o poremecajima u prehrani, nastaviti provodenje testa inteligencije za djecu te projekta "Medijska pismenost i prevencija elektronickog nasilja". Clanovi ce se i dalje baviti temom "Psihologija – mediji – etika", i to pretežito susretima s predstavnicima studija psihologije i novinarstva.

Društvo nastavlja suradnju s Obiteljskim centrom Istarske županije, a u planu je i nastavak bavljenja psihologijom starijih osoba te temama vezanih za mentalno zdravlje.

Najvažniji dogadaj u lanjskoj godini društva, koje broji oko 100 clanova i clanica, bio je obilježavanje deset godina njegovog postojanja prigodnim predavanjima za clanove i gradanstvo.

Predsjednica društva Marlena Plavšic podsjetila je na 3. tjedan psihologije u Hrvatskoj, u cije se provodenje lani u Istri ukljucilo tridesetak kolegica i kolega. Istaknula je i suradnju s Glasom Istre za koji su clanovi i clanice pisali clanke tijekom te manifestacije.


Podijeli: Facebook Twiter